Talas'da çekilecek

Güncelleme Tarihi:

Talasda çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 15:42

Yapımcılığını Kayserili Hakan Serim ile Ali Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Oğuz Yalçın’ın yaptığı ’Deli Dumrul-Hop Dedik’ sinema filminin çekimleri 15 Ocak’ta Kayseri’nin Talas İlçesi’nde başlayacak.

KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı

Bütçesi yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin TL olarak hesaplanan filmin ekibi onuruna verilen ve Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın’ın da katıldığı yemekte konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, sanata ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti kaydetti. Başkan Yıldırım, Talas’ın tarih ve kültür zengini ilçe olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Binlerce yıl önce buranın adını Talas koymuşlar. Divanı Lügati’t Türk’te, ’güzel, havadar yerleşim yeri’ anlamına gelir. Yani bilinçli konulan bir isim. İlçe olarak 2004’ten bu yana dünyanın en önemli hava sporları merkezlerinden birisiyiz. Yerde sanat olarak çok güzel şeyler arayabilirsiniz, ama arkadaşlara havada sanatı tatmalarını tavsiye ediyorum. Bir taraftan hava sporları, diğer taraftan tarihi ve kültürel mirası öne çıkararak şehrimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Sahip olduğunuz bütün birikimleri insan için ortaya koyduğunuzda sinema çok daha önemli. Bunun yanında tiyatro noktasında da çalışmalar başlattık. Anadolu değerlerini yansıtmada hep İstanbul bakışı olageldiğini görüyoruz. Talas mekanları itibariyle doğal plato görünümünde. Talas’ı sinema sektörüyle buluşturmak istiyoruz. Sizlerin Anadolu değerlerini yansıtma noktasındaki yapacağınız çalışma bizlere huzur veriyor."

Haberin Devamı

Yönetmen Oğuz Yalçın, yaşamın sadece İstanbul’da olmadığını, daha önce Pınarbaşı İlçesi Pazarören Beldesi’nde bir belgesel çekmiştiğini söyledi. Yalçın, şimdi de Talas’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliğinin kendisini çok etkilediğini anlatırken, "Deli Dumrul-Hop Dedik’ filminin çekimi için buraya karar verdim. İlk projemiz ’Deli Dumrul’ ile başlayıp arkasını getireceğiz. ’Selvi Boylum Al Yazmalım&ın telif hakları da bizde, inşallah bütün düşündüğümüz sinema filmlerine burada devam edeceğiz ” diye konuştu.

Çekimlerine 15 Ocak’ta başlanılacak ’Deli Dumrul-Hop Dedik’ filmi 3 haftada tamamlanacak. Mart ayında vizyona girmesi planlanan filmin senaryosunu Oğuz Yalçın, Bayram Özbek ve Fatih Yıldız yazdı. Filimde Buket Bulut, Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu, Orhan Bıyıklı, Mehmet Özgür, Nurhan Yılma, Atilla Yiğit, Turgay Tanülkü, İsrafil Köse, Çetin Altay, Ferhat Yılmaz da yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!