Taksim’de yılbaşı kurşunu üniversiteli Adem’i komalık etti

Güncelleme Tarihi:

Taksim’de yılbaşı kurşunu üniversiteli Adem’i komalık etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 00:00

Taksim’deki yeni yıl kutlamaları sırasında bir magandanın havaya sıktığı kurşunlardan biri, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencisi Adem Doğan’ın kafasına saplandı.

Kurşun, Doğan’ın (20) beyninde büyük hasar vererek diğer taraftan çıktı. Eğlenmek için ilk defa dışarı çıktığı belirtilen Adem Doğan, komaya girdi. Bayramın ilk günü babası fayans ustası Ahmet Doğan ile kurban kesen Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü Öğrencisi Adem Doğan, akşam saatlerinde Şehremini’nde arkadaşı Zafer Taşkesen’in evine giderek bayramlaştı, birlikte yemek yedi.

Taksim’de eğlence

Gençler iki arkadaşlarını da alarak yeni yıla Taksim Meydanı’nda eğlenerek girme kararı verdi. Geldikleri Taksim’de kalabalık yüzünden Adem Doğan ile Mehmet Taşkesen, diğerlerinden koptu. İki arkadaş saat 00.30’da McDonalds’ın önüne geldi. Bu sırada bir patlama sesi duyuldu. Sesin hemen ardından Adem Doğan yere yığıldı.

Ambulans zor geldi

Hemen Taksim Meydanı’nda bekleyen ambulansa haber verildi. Ancak ambulans insan seli yüzünden 20 metre uzaklıktaki yaralıya ancak 20 dakika sonra ulaşabildi. Adem Doğan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafasından ağır yaralanan Adem Doğan’a yer olmadığı için tedavideki bir hastanın solunum cihazı takıldı. Doktorlar, Doğan’ın daha donanımlı bir hastaneye naklini istedi. Yakınları araştırdı ama, diğer hastanelerin yoğun bakım serislerinde yer bulamadılar. Sabah saatlerinde ise sağ taraftan giren kurşunun Adem Doğan’ın beynine büyük zarar vererek diğer taraftan çıktığı belirlendi. Daha fazla bir şey yapmanın mümkün olmadığını tespit eden doktorlar, tedavinin burada sürdürülmesine karar verdi.

Evin tek oğlu Adem Doğan’ın fayans ustası babası Ahmet Doğan, hastane kapısında gözyaşlarını tutamadı. Oğulunu her gün akşam zamanında eve dönmesi konusunda uyardığını belirten Ahmet Doğan, "Tedavisi için para istiyorlar. Benim akşam eve götürecek param yok. Ne yapacağım bilmiyorum" dedi.

BABASI AĞLIYOR

AdemDoğan yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Baba Ahmet Doğan ise hastane kapısında gözyaşlarına hakim olamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!