Taksici katillerine müebbet hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Taksici katillerine müebbet hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 11:57

ADANA’da bindikleri taksinin şoförü Celal Yıldırım’ı (22) 10 lirasını gasp edip, boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen Hayrettin Fırat (23) ve akrabası Ahmet Fırat (28) hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15’er yıl hapis cezası istendi.

17 Mart’ta meydana gelen olayda, o dönem askerden yeni gelen Celal Yıldırım, geçici olarak çalıştığı taksi ile Mücahitler Bulvarı’nda gece işe çıktı. Bu sırada Hayrettin Fırat ile amcasının torunu Ahmet Fırat, taksiye binerek Yüreğir Otogarı’na gitmek istediklerini söyledi. Araca binmeden önce uyuşturucu madde ve alkol aldıkları iddia edilen 2 kişi, bir süre sonra fikir değiştirdiklerini belirterek, taksiyi yakındaki sulama kanalı yönüne çevirtip, ıssız bir yerde durdurdu, daha sonra taksici Celal Yıldırım’ın boğazına bıçak dayayarak cebindeki parayı istedi. Parası olmadığını, kendisinin takside şoför olarak çalıştığını söyleyen Yıldırım’ın boğazını kesen katil zanlıları, cebindeki 10 lirayı alıp kaçmaya başladı. Yaralı halde taksiyle yakındaki bir işyerine gidip, yardım isteyen Yıldırım, çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürüldü, ancak, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Taksicinin ölmeden önce verdiği bilgiler doğrultusunda olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, 2 zanlıyı kısa sürede yakaladı. Üzerlerinde olayda kullandıkları bıçak da bulunan ve taksiciden gasp ettikleri üzerinde kan bulunan 5 liralık 2 banknotu atmak isterken ele geçen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, Hayrettin ve Ahmet Fırat hakkında, ‘Yakalanmamak amacıyla adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Nitelikli yağma’ suçlamasından ise 15’er yıl hapis cezası istendi.

Yakında Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan zanlılardan Hayrettin Fırat, tutuklandığı mahkemedeki ifadesinde, cinayet anını hatırlamadığını öne sürerek, “Ahmet ile dolaşmaya çıkmıştık. Bir kaç tane hap içmiştim. Üstüne alkol aldım. Taksiye bindiğimizi hatırlıyorum. Fakat ondan sonra neler olduğunu hatırlamıyorum” demişti. Diğer zanlı Ahmet Fırat da, olayı şöyle anlatmıştı:
“Hayrettin’le dolaşmaya çıkmıştık. 2 bira içtik. Hap almadık. Daha sonra evimize yakın Yüreğir Otogarı’na gitmek için taksiye bindik. Şoför önce bizi büyük otogara götürdü. Yanlış geldiğini belirtip Yüreğir Otogarı’na gitmesini söyledik. Otogara geldiğimizde Hayrettin şoförün arkasında ben de ön koltukta oturuyordum. Taksimetre 40 lira yazdı. Hayrettin, parayı görünce ‘bu yüksek’ diyerek şoförle tartışmaya başladı. Bu sırada cebindeki çakı bıçağını çıkartıp şoförü omzundan bir kaç kez bıçakladı. Bu sırada ben aşağıya indim. Hayrettin’e ‘ne yapıyorsun?’ dedim ve itekledim. Hayrettin bu arada şoförden elinde bıçak olduğu halde para istedi. Şoför de cebinden 10 lira çıkartıp Hayrettin’e verdi. Hayrettin’den parayı geri vermesini istedim. O da verdi. Şoföre de ’çek git’ dedim. O sırada polislere yakalandım. Olay sırasında benim üzerimde kredi kartım vardı, para yoktu. Hayrettin’de de para yoktu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!