Taksici cinayetine sarı öfke

Güncelleme Tarihi:

Taksici cinayetine sarı öfke
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2009 17:10

İZMİR'in Buca İlçesi'nde taksi şoförü Mustafa Serinkul'un, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürülmesi meslektaşlarını isyan ettirdi.

Araçlarına siyah kurdele bağlayan taksi şoförleri, ‘Mustafa Serinkul, o bir taksi şoförüydü, düne kadar yaşıyordu, onu caniler öldürdü, bizi bu katillere savunmasız bırakanları kınıyoruz’ yazılı kağıtları araçlarının camlarına yapıştırıp, şehir turu attı.

Dün saat 20.30 sıralarında 268 Sokak 10 numara önünde meydana gelen olayda, Orcaner Taksi Durağı'nda çalışan evli ve 2 çocuk babası 54 yaşındaki Mustafa Serinkul, saat 19.00'da telsizden taksisine müşteri aldığını ve Gümüldür'e gideceğini anons etti. Yaklaşık bir saat sonra Serinkul ikinci kez telsizden anons yaparak yönetimindeki 35 T 5971 plakalı taksiyle, Gaziemir ilçesinde olduğunu söyledi. İkinci anonsun ardından bir daha kendisine ulaşılamayan Mustafa Serinkul'un cesedi, sanayi sitesi içerisinde bulundu. Bir elinde ekmek bıçağıyla taksinin yanında hareketsiz yatan Serinkul'un, tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Cep telefonu ve cebindeki parasını almayan katil ya da katillerin, taksimetresinde 226 TL yazan Mustafa Serinkul'u, ücret anlaşmazlığı sonunda öldürdükleri ihtimali üzerinde duran polisin araştırmalarından henüz sonuç alınamadı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

ARKADAŞLARI İSYAN ETTİ

Şaban Yavuz'a ait takside 2 yıldır şoförlük yapan Mustafa Serinkul'un ölüm haberi meslektaşlarını üzüntüye boğdu. Yaşananlara isyan eden taksi şoförleri, araçlarına siyah kurdele takıp üzerinde, ‘Mustafa Serinkul, o bir taksi şoförüydü, düne kadar yaşıyordu, onu caniler öldürdü, bizi bu katillere savunmasız bırakanları kınıyoruz’ yazılı kağıtları araçlarının camlarına yapıştırıp, klakson çalarak şehir turu attı.

Şoförler adına açıklama yapan Ticari Araç Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, meslektaşlarının savunmasız görev yaptıklarını belirterek, “Her an ölümle karşı karşıyalar, bizler hiç bir sosyal güvencesi olmadan görev yapıyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan, vergisiz olarak, şoför kabinlerini biran önce uygulamaya koymasını bekliyoruz. Artık arkadaşlarımızın arkasından gözyaşı dökmeyelim. Mustafa Serunkul, son 10 yılda kaybettiğimiz 44'üncü arkadaşımız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!