Ahmet Hakan'a takipsizlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakana takipsizlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 22:11

CNN Türk’te sunuculuğunu yaptığı televizyon programında, Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun ile programın yapımcısı Ali Güven için takipsizlik kararı verildi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, takipsizlik kararında, programın canlı yayın olduğuna, söz konusu beyanın moderatör ya da yayın sorumlusu tarafından değil konuk Tahir Elçi tarafından spontane olarak sergilendiğine dikkat çekti. Kararda moderatör Coşkun’un diğer konuklara itiraz hakkı verdiği, hatta beyanın ne anlama geldiğini de açıklattırdığı belirtildi. Savcılık, Coşkun ve Güven’in üzerlerine atılı suç ile ilgili kasıtlarının varlığı konusunda yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği anlaşıldığından ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi.

Ahmet Hakana takipsizlik kararı

CNN Türk’te 14 Ekim 2015’te canlı yayınlanan Ahmet Hakan Coşkun’un sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “PKK terör örgütü değildir” ifadesini kullanınca, Elçi’yle birlikte program sunucusu Ahmet Hakan Coşkun ve program sorumlusu Ali Güven hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan soruşturma başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Soruşturmada Elçi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Diyarbakır’da gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen Elçi, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Elçi, adliye önünde “Çok büyük haksızlığa uğradım. Sarf ettiğim sözlerin arkasındayım” demişti. Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde baro üyelerinin yaptığı basın açıklaması sırasında bölgede çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!