Tahtın 3 no’lu varisi

Güncelleme Tarihi:

Tahtın 3 no’lu varisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 00:00

Prens William ve Düşes Kate’in bebeklerinin birkaç gün içinde doğması bekleniyor.İşte, Lady Diana’nın Prens William’ı doğurduğu St. Mary’s Hastanesi’nde dünyaya gelecek İngiltere Tahtı’nın 3 numaralı varisiyle ilgili her şey...

Haberin Devamı

İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın eşi Cornwall Düşesi Camilla, kraliyet bebeğinin hafta sonuna doğru beklendiğini söyledi. İngiltere tahtının iki numaralı varisi Prens William ve Cambridge Düşesi Kate’in bebeğiyle ilgili bilgiler ise şöyle:
-William ve Kate Middleton’ın bebeği, cinsiyetinden bağımsız bir şekilde Prens Charles ve Prens William’dan sonra tahtın üç numaralı varisi olacak.
-Yaklaşık 10 bin sterline mal olacak doğumu Kraliçe’nin jinekoloğu Marcus Setchell gerçekleştirecek. Setchell, Cambridge düşesi hamile kalınca emeklilik planlarını ertelemişti.
-Buckingham Sarayı, Cambridge Düşesi Kate doğuma girdiğinde resmi bir açıklama yapacak. Bebeğin doğumunun ardından önce özel bir ulak doğum belgesini sarayda bekleyen Kraliçe’ye ulaştıracak. Ardından, doğum, saray önüne yerleştirilen özel bir panodan halka ilan edilecek.

Haberin Devamı

41 PARE TOP ATILACAK

-Doğumun ilanından sonra başkentte 41 top atışı yapılacak. Tüm resmi binalara ve askeri gemilere bayrak asılacak.
-Kraliçe Elizabeth, 120 yıl sonra torununun torununun doğumuna şahit olan ilk monark olacak. En son Kraliçe Victoria tahtta iken torununun torunu ile tanışma imkânını elde etmişti.
- Doğumda doktor ve hemşireler dışında sadece Prens William bulunacak. 1688’de Kral İkinci James’in doğumuna tam 42 kamu görevlisi katılmıştı.
-Doğumdan sonra Prens William, Galler’de sürdürdüğü kurtarma pilotluğu görevinden sadece 2 hafta izin alabilecek.

380 MİLYON $ ‘DOĞACAK’

-‘Kraliyet doğumunun’ İngiltere ekonomisine 380 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor.
-Kraliyet bebeğinin cinsiyeti halen bilinmiyor. Kate ve William da, bebeğin cinsiyetini öğrenmemeyi seçtiklerini söylediler.
-İngiliz halkı, bebeğin adının kız olursa Alexandra, erkek olursa George olmasını istiyor.
-Kraliyet bebeği Cambridge, Wales ya da Mountbatten-Windsor sayadları ile anılabilecek. Ancak günlük hayatta bebeğe Prens ya da Prenses denecek.
-Bebek kız olursa Cambridge Prensesi unvanını alan ilk soylu olmayacak. 1822 yılında doğan Prenses Augusta ve 1833 yılında doğan kız kardeşi Prenses Mary de aynı unvanı taşıyorlardı.

Haberin Devamı

Nasıl büyütülecek

-BEBEK, Kensington Sarayı’nda büyütülürken, Kate ve William’a yardımcı bir Kraliyet dadısı olacak. Ancak daha önce görülmemiş bir şekilde, bebeğin bakımına Kate’in annesi Carole Middleton da aktif olarak yardım edecek. Çocuk, zamanının bir kısmını da anneanne ve dedesinin malikanesinde geçirecek.
-Kate ve bebeği, doğumdan sonra en az altı hafta Buckleberry’de anneanne ve dede Middleton ile kalacak. Daha sonra aile Kensington Sarayı içinde bulunan ve daha önce Prenses Margaret’in yaşadığı eve taşınacak. Şu anda evde restorasyon çalışmaları yürütülüyor.
-İngiltere’nin en iyi okullarında okuyan Kate ve William’ın, bebeklerini bu okullardan birine göndermesi bekleniyor. Bebeğin Kensington’daki saraydan uzak olmayan Notting Hill’de bulunan seçkin Acorn anaokuluna gönderilmesi olası görünüyor. Başbakan Cameron’un çocuklarının gittiği Kensington’daki St. Mary Abbots da, bir başka anaokulu seçeneği.
-Bebeğin lise eğitimini, babası ve ülkenin birçok başbakanının da mezun olduğu Eton ya da muhalefet liderinin okulu Westminster’da alması bekleniyor. Ancak bu okullara girebilmek için çocuğun zorlu sınavları geçmesi gerekecek.
-Hem Prens William hem de Düşes Kate, İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’ne gitti. Bebeğin de ya buraya ya da Oxford veya Cambridge’e devam edeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

NIAGARA’ya bebek ayarı

KRALİYET bebeğinin doğumunu tüm İngiliz Milletler Topluluğu kutlayacak. İngiltere’de büyük partiler verilecek. Avustralya, Güney Afrika ve Kanada da şimdiden doğum kutlama programlarını yayınladı. Hindistan’da da kutlama yapılacağı açıklandı.
ABD’de de doğuma ilgi büyük. CNN, internet sitesinde bebeğin doğumu ile ilgili özel bir sayfa olurştururken, ülkenin popüler sabah programı Today Show ise ailenin köpeği Lupo’nun bebeğin gelişine ne tepki vereceği ile ilgili özel bir bölüm yayınladı.
Kanada’da Niagara şelaleleri bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi ışıklarla aydınlatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!