Tahir Elçi hakkında soruşturma başlatılan adliyenin önünde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Tahir Elçi hakkında soruşturma başlatılan adliyenin önünde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 13:42

Avukatlar Tahir Elçi’nin ölümünün 2’inci yılında, hakkında soruşturma başlatılan Bakırköy Adalet Sarayı önünde bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur İlçesi’nde bulunan Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015 günü kültür varlıklarını korumaya yönelik basın açıklaması yapan Diyarbakır Barosu Başkanı 51 yaşındaki Tahir Elçi, o esnada çıkan bir çatışmada hayatını kaybetti.

Açıklamaya Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda yargılanan Mustafa Kemal Güngör’, Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu2, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Demokrasi için Hukukçular, Halkevleri Hukuk Dairesi, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve Sosyal Hukuk’tan avukatlar katıldı.

Tahir Elçi hakkında soruşturma başlatılan adliyenin önünde anıldı

Haberin Devamı

Grup adına açıklama yapan avukat Züleyha Gülüm, Tahir Elçi’nin ölümünden kısa bir süre önce bir televizyon programında söylediği sözlerden dolayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, “Meslektaşımızı itibarsızlaştırmayı amaçlayanlar, Diyarbakır Barosu’ndaki makamında gözaltına aldırmıştı. Yıllarca bu ülkede hak mücadelesi veren Tahir Elçi’nin ölümüne giden yolun başlangıcı işte bu adliyede başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma Tahir Elçi aleyhinde yapılan linç kampanyasını körüklemiş, sonraki süreçlere ise zemin hazırlamıştır. Adliye adalet tesis eden bir yer olmaktan çıkmış barışın elçisi Tahir Elçi’nin mezar taşının dikilmesine zemin hazırlamıştır. Ölümün üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen soruşturma dosyasında hiçbir gelişme kaydedilmemiştir. Davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!