Tacizciyi ifşa eden Tuğçe konuştu: Ben korkmadım siz de korkmayın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 16:43

Muğla'da yaşadığı mahallede esnaflık yapan Nurettin Ş.'yi ifşa eden Tuğçe Çelik, CNN Türk Muhabiri Kaan Temeltaş'a konuştu. Tuğçe Çelik yaşadıklarını anlatarak, ''Pınar Gültekin cinayetinden çok etkilendiğim için benim de başıma böyle bir şey gelmesini istemediğim için sesimi sosyal medyadan duyurmaya karar verdim. Benim gibi hatta daha kötüleriyle uğraşan binlerce kadın var. Onların da sesi duyurulmalı.'' dedi.

Haberin Devamı

21 yaşındaki Tuğçe yıllardır yaşadığı Bodrum'da kendi mahallesindeki esnaf olan Nurettin Ş.(46) tarafından 1,5 yıldır taciz edildiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Bunun üzerine 21 yaşındaki Tuğçe'ye binlerce destek mesajı atıldı.

Tuğçe şikayetçi olduğu Nurettin Ş. hakkında  2 kez uzaklaştırma kararı alındığını fakat hala tehdit altında olduğunu belirtti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Nurettin ismindeki zanlı polis ekipleri tarafından gözaltında alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaylar sıcaklığını korurken bir açıklama da Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığından geldi.

Başsavcılık, “Şüphelinin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıklarında gözlem altına alınması talep edilmiş ve Sulh Ceza Hakimliği’nce gözlem altına alınmasına karar verilmiştir"dedi.

Haberin Devamı

Tuğçe Çelik (21) bir süredir sessizliğini korudu. Fakat Nurettin isimli zanlının tutuklanmasının ardından ilk açıklamasını CNN Türk Muhabiri Kaan Temeltaş'a yaptı.

Tuğçe Çelik, "Bana yardım eden tüm kurum kuruluş sosyal medyadaki insanlar yayan herkese teşekkür ediyorum. Siz olmasanız başaramazdım. Bu şahıs mahallemde esnaftır. Bu kişi bir gün babama gidip benimle evlenmek istediğini dile getirmiştir. Babam da doğal olarak onu reddetti. Ama o hala telefonla ve sosyal medyadan beni taciz etmeye devam etti." dedi.

Tuğçe Çelik bu olay üzerine polise başvurdu. Ve Nurettin isimli zanlı hakkında 2 kez uzaklaştırma kararı verildi ve 1 gece de nezarethanede kaldı. Ve Tuğçe tacizler devam edince çözümü sosyal medyadan tacizciyi ifşa etmekte buldu.

'PINAR GÜNTEKİN CİNAYETİ BENİM SESLENİŞİMİN CESARET KAYNAĞIDIR'

Yaşanan bu olayın ardından Tuğçe Çelik, bugün avukatı Azat Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şeyhmusoğlu tarafından sürekli tacize uğradığını söyleyen Çelik, "Pınar Gültekin cinayeti, benim seslenişimin cesaret kaynağıdır. Pınar Gültekin ile sosyal medyadan ortak arkadaşlarımız var ve bu olaydan çok etkilenerek paylaşım yaptım. Sonunun böyle olmasını istemezdim. Her ne kadar bu insanı çok görmesem de, bana bir şey yapamıyor olsa da bir yanım her zaman korkuyor. Korkmamak gerekiyor çünkü bunlarla korkarak yaşayamam. Eğer korkarsam o zaman belki bana bir şey olabilir" dedi.

Haberin Devamı

'KADINLAR SESSİZ KALMASIN, BEN BUNU YAPARAK BİRİLERİNİN DE SESİ OLDUM'

Bu süreçte birçok destek mesajı aldığını belirten Tuğçe Çelik, "Şimdi tutuklandı ama bırakılması da söz konusu olabilir. Bırakılırsa hayatım için güvence istiyorum. Sadece ben değil komşularım ve çevrem de rahatsız. Sitenin içine gelerek bakışları ile komşularımızı taciz etti. Sosyal medyadan bana gönderdiği fotoğrafla yine tacizlerde bulundu. Saplantı haline getirmiş ve kendi hayal dünyasında yaşıyor. O şahısla hiçbir alakam yok, hiçbir duygu falan da olmadı. Saplantılı bir şekilde bir anda karşıma çıkan bir durum. 1,5 yıldır ne yapacağımı bulamıyordum. Çok şükür benim sesim duyuldu. Başka mağdur olanların seslerinin de duyulması için bir platform oluşturulmasını istiyorum. Kadınlar hiçbir şekilde sessiz kalmasın. Bu yaşadığım süreçte birçok erkek de bana destek mesajı attı. Her erkeği bu şekilde değerlendirmek doğru değildir ama ben bunu yaparak birilerinin sesi olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'KORONAVİRÜS AŞISI BULDUM, NOBEL ALACAĞIM, TUĞÇE BENİM OLACAK'

Şeyhmusoğlu'nun takıntılı olduğunu ve yaşadığı süreç boyunca çok büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Tuğçe, şunları anlattı:

"Konu bir anda gündem oldu ve bu kadarını beklemiyordum. Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne de çok teşekkür ediyorum. Şikayetimin ardından 24 saat içinde gözaltına alındı. Sürecin çok hızlı olduğu için çok mutluyum. Kendisinin ruh sağlığı ile ilgili bir sorunu olduğunu bilmiyorum. Tamamen deli diyemem çünkü ticaret yapabiliyor, hayatına devam edebiliyor. Ama akıl sağlığında bir problem var. Çünkü tamamen takıntılı. Kendi hayal dünyasında yaşadıklarına inanıyor. En son kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta 46 yaşında bir adamın evlilik teklifi şeklinde bir resim çizmiş. Bunu 46 yaşında hangi insan yapar? Kendisi, 'Koronavirüsün aşısı buldum, Nobel Ödülü alacağım, Tuğçe de benim olacak' diye etrafında konuşuyormuş."

Haberin Devamı

ŞEYHMUSOĞLU'NUN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Ayrıca, Nurettin Şeyhmusoğlu'nun hastanede yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı da bildirildi. Şeyhmusoğlu'nun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği ve burada koronavirüs tedavisinin tamamlanmasının ardından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.

'BİR İNSANIN CANININ YANMASINI İSTEMEM AMA ÜZÜLEMİYORUM'

Tuğçe, Şeyhmusoğlu'nun koronavirüs testinin pozitif çıkmasına üzülemediğini belirterek, "Ailem ve çevrem bu süreçte çok yıprandı. Annem 'Beddua etmek çok kötü bir şey' derdi bana. Yaşadıklarımızdan sonra annem sürekli Şeyhmusoğlu'na 'İnşallah korona seni bulur' diye beddua ediyordu. Koronavirüs testi pozitif çıkmış. Bir insanın canın yanmasını istemem ama gerçekten üzülemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

AVUKAT ÖZTÜRK: MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR

Tuğçe Çelik'in avukatı Azat Öztürk, kadın mağduriyetlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Bu olayların ardından geniş yankı bulması ile birlikte yargı kayıtsız kalmadı. Zanlının yargılamadaki tutukluluk kararına ilişkin basit bir cinsel taciz meselesi değil, nitelikli hali sebebiyle tutuklanmıştır. Koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle şu an gözlem altında tutulacak, devamında da tutukluluk hali için adli şartlar el verirse cezaevine sevk edilecektir. Bu durumda teşekkür etmemiz gereken Tuğçe'nin kendisidir ve bunu dile getirebilmesidir. Toplumda bu konuda birçok kadın mağdur olmuştur. Bu tür mağduriyetlerin ortaya çıkmaması için devlet koruması altına alınması gerekmektedir. Bunun ana dayanağı da 6284 sayılı kanun ve İstanbul sözleşmesidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!