Tacizci imamı kestiği sakalı da kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

Tacizci imamı kestiği sakalı da kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2008 00:00

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ne bağlı köy camilerinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılıp Hendek İlçesi’ne yerleşen 54 yaşındaki emekli imam Muhammet Sayar, 1’i kız, 3 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.


Olay geçen hafta Sakarya’nın Hendek İlçesi’nin Çiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre camiden öğlen çıkan emekli imam Muhammet Sayar, sokakta oynayan 7 yaşındaki E.Ç. adlı kız ve erkek kardeşi 4 yaşındaki E.Ç. ile arkadaşları 5 yaşındaki M.B.T.’yi görünce cemaatten ayrıldı. Çocukların yanına yaklaşan Sayar, 3 çocuğu çikolata alacağını söyleyerek, bisikletine bindirdi ve mahalle yakınındaki otoyol kenarına götürdü. Küçük kızı bisikletin önüne oturtan Muhammet Sayar, hem ona, hem de diğer iki çocuğa da cinsel tacizde bulundu. Küçük kızı dudaklarından öpen ve bacaklarını okşayan Muhammet Sayar, bir ara E.Ç.’ye, "Kardeşini ve arkadaşını eve bırak gel, sana çikolatayı öyle alacağım" dedi.

Dudağımdan öptü

Çocuklar eve döndüklerinde, olayı anlattı. Küçük kız E.Ç. annesine, "Camiden çıkan sakallı amca bize çikolata alacağını söyleyerek otoyol kenarına götürdü. Beni dudağımdan öptü" dedi. Çocuklarının tacize uğradığını anlayan aile hemen polise başvurdu. E.Ç. ve yakınlarıyla birlikte olay yerine giden polislerin geldiğini gören Muhammet Sayar, oradan uzaklaştı. Sayar, hiçbir şey olmamış gibi evine gitti. Bu arada tanınmamak için sakallarını da kesti. Çocukların anlatımından eşkali saptanan tacizciyi arayan polis, camide öğlen namazını kılanlarla görüştü. Onların anlattıklarından da eşkale uyan kişinin aynı mahallede oturan Muhammet Sayar olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Sayar, tacize uğrayan E.Ç. ve diğer 2 çocukla yüzleştirildi. Çocuklar, tanınmamak için sakalını kesen Sayar’ı teşhis etti. İfadesinde, cinsel taciz iddiasını reddeden ve olay günü sakalını kestiğini kabul eden Muhammet Sayar, çocukları sevdiğini, yanaklarından öptüğünü, kötü niyetinin olmadığını öne sürdü. Muhammet Sayar, küçük çocuklara cinsel tacizde bulunmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!