Tacın yeni müşterisi pop starlar

Güncelleme Tarihi:

Tacın yeni müşterisi pop starlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2002 23:08

Londra'da Victoria & Albert Müzesi'nde açılan taç sergisinde Kraliçe Elizabeth ve Prenses Diana'nın tacının yanısıra, Elton John'un bir gelinlik mağazasından aldığı iki taç, Versace'nin Madonna için tasarladığı taç ve Victoria Beckham'ın düğününde taktığı taç da yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanından toplanan 200 değerli taç Londra'da Victoria & Albert Müzesi'nde sergilenmeye başladı. Elbette aralarında, prenses, kraliçe ve imparatoriçelerin taktığı taçlar var. Ancak, serginin önemli bir bölümünü de çağdaş modacı ve mücevhercilerin pop ve sinema yıldızları için yarattığı yeni taçlar oluşturuyor.

Taçlar, Pırlanta Bilgi Merkezi'nin (Diamond Trading Company) tarafından bir araya getirildi. Açılış töreninin yıldızı İngiliz oyuncu Vanessa Redgrave'in kendisi gibi oyuncu olan kızı Joely Richardson'dı. Şu anda Londra'da annesiyle birlikte Oscar Wilde'ın ‘‘Lady Windermere'in Yelpazesi’’ adlı oyununda sahneye çıkan Joely Richardson, törene başına David Morris'in tasarımını yaptığı değerli bir taçla katıldı. Sergi 14 Temmuz'a kadar açık.

Sergideki taçlar arasında en yenisi Prenses Diana'ya ait. Serginin yaratıcısı Geoffrey Mann, şöyle diyor: ‘‘Bu sergi için insanlara tek tek ulaşmaya çalıştım. Örneğin Prenses Diana'nın evlenirken taktığı Spencer Ailesi'ne ait ateş saçan tacı kim unutabilir?’’

II. Elizabeth'in 1947'de düğününde taktığı taç, Prens Albert'in karısı Kraliçe Victoria için tasarladığı oryantal taç, Fransa İmparatoriçesi Eugenie'nin tacı sergide yer alıyor.

Portland Düşesi'nin tacının ilginç hikayesini kocası Portland Dükü'nün ağzından dinleyelim: ‘‘Eşim hazırlanırken, ben de yandaki koltuğa attım kendimi. Eşim ve hizmetçisi bir ağızdan bir çığlık attılar, yerimden fırladım. Bir baktım ki pırlantalı tacın üstüne oturmuşum. Taç paramparça olmuş, benim de arkam Golkonda elmas madenlerine dönmüştü...’’

Sergideki modern taçların çoğu, Cartier, Lalique, Boucheron, Tiffany gibi mücevhercilerin, Versace, Vivienne Westwood gibi modacıların elinden çıkma. Takanlar ise sinema ve müzik dünyasının yıldızları. İşte bazıları:

Elton John'un Los Angeles'ta bir gelin mağazasından aldığı iki taç.

Spice Girls'ün eski üyesi Victoria Adams'ın futbolcu David Beckham'la evlenirken taktığı taç.

Modacı Vivienne Westwood'un tasarladığı üç taç.

Gianni Versace'nin Madonna için tasarladığı pırlantalı taç.

Pop yıldızları tacı prenseslerin elinden almışa benziyor. Örneğin Elton John her yıl bir ‘‘smokin ve taç balosu’’ düzenliyor. Meg Ryan, Sharon Stone, Minnie Driver gibi film yıldızları da taç takan ünlüler arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!