Tabutunu eşi taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Tabutunu eşi taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

PKK’nın uzaktan kumandayla patlattığı bombanın şehit ettiği 1 astsubay ile bir uzman çavuş dün memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Astsubay Atilla Şener’in 20 Ocak’ta nikah kıydığı, ancak henüz düğün yapmadığı için bir araya gelemediği askeri okul öğrencisi eşi Ayşegül Şener tabutu omuzlayarak taşıdı.

Haberin Devamı

CENAZE FOTOGRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TUNCELİ-Pülümür Karayolu’nda PKK’lı teröristlerin yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu şehit olan Astsubay Atilla Şener Isparta, uzman çavuş İsmail Dursun Yozgat’ta dün toprağa verildi.

Jandarma Üstçavuş 28 yaşındaki Atilla Şener’in uçakla Isparta’ya getirilen cenazesi, askeri helikopterle Gelendost İlçesi’ne gönderildi. 3 bin kişinin katıldığı törende Türk bayrağına sarılı tabutu, şehit Astsubay Üstçavuş Şener’in nikahlandığı, ancak henüz düğün yapmadıkları için bir araya gelemediği eşi Ayşegül Şener de omuzladı. Geçen 20 Ocak’ta resmi nikah kıyan şehit Atilla Şener ile Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’nda öğrenci astsubay adayı Ayşegül Şener’in düğünlerini ağustos ayında yapmayı planladığı öğrenildi. Şener’in cenazesi, ilçe şehitliğine defnedildi. Şener’in resmini, tören alanından şehitliğe dek eşi Ayşegül Şener taşıdı.

ANNESİNİ TESELLİ ETTİ

Jandarma Uzman Çavuş 40 yaşındaki İsmail Dursun, Yozgat’ın Şefaatli ilçesi’ne bağlı Karalar Köyü’nde toprağa verildi. İsmail Dursun’un cenaze törenine Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Yozgat Valisi Amir Çiçek, siyasi partilerin temsilcileri, Yozgat milletvekili adaylarının büyük çoğunlu ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesinde şehidin 11 yaşındaki oğlu Osman, 7 yaşındaki kızı Duygu ve eşi Birsen, fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehit oğlu Osman ise annesini teselli etmeye çalışırken, kendisi de ağlamaya devam etti. Şehit İsmail Dursun’un cenazesi Şefaatli İlçesi’ndeki İstasyon Meydanı’nda kılınan cenaze namazından sonra Karalar Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.

TAYİNİ İZMİR’E ÇIKMIŞTI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ümit Eker’in memleketi Samsun’un Kavak İlçesi’nde yas var. Şehidin babası Kamil Eker, İzmir’e tayini çıkan oğlu ile 2 gün önce telefonla konuştuğunu anlatırken, "Evin İzmir’e taşınmasına gerek olmadığını söylemişti. Nedenini sorunca ’Baba buralar çok karışık. Her an şehit olma durumuyla karşı karşıyayız. Bu yüzden İzmir’e taşınacağımızdan pek umudum yok’ demişti" diyerek gözyaşı döktü.

Bomba imha ettikleri bölgede şehit düştüler

/images/100/0x0/55eb4048f018fbb8f8b511b1

/images/100/0x0/55eb4048f018fbb8f8b511b3
/images/100/0x0/55eb4048f018fbb8f8b511b5

TUNCELİ
-Pülümür karayolunda PKK’lı teröristlerin karayoluna döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu şehit olan Astsubay Atilla Şener, uzman çavuşlar İsmail Dursun ve Ümit Eker’in 21 Haziran 2007’deki bomba imha çalışmalarını DHA görüntülemişti. Şehit astsubay ve uzman çavuşların da aralarında bulunduğu 2’si sivil toplam 6 güvenlik görevlisi, yine Tunceli-Pülümür karayolunda, şehit olmalarından 9 gün önce PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen bombayı bulup başarılı bir şekilde imha etmişti. Saldırıyı düzenleyen PKK’lılara yönelik operasyon ise genişleyerek devam ediyor. Tunceli merkez, Pülümür ve Nazimiye ilçelerinden bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat timi sevk edilirken, bütün tepeler ve geçişler tutuldu.
/images/100/0x0/55eb4048f018fbb8f8b511b7


Kavuşamadılar

ŞEHİT
Astsubay Atilla Şener (28) son yolculuğuna memleketi Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde uğurlandı. Şener’in resmi nikah kıydığı ancak henüz düğün yapmadıkları için bir araya gelemediği astsubay adayı eşi Ayşegül Şener de üzerinde askeri üniformasıyla eşini uğurladı. Düğünü yerine kavuşamadığı eşinin cenazesine katılan Ayşegül Şener, bayrağa sarılı tabutu taşıdı, mezarına toprak attı.

 

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!