Susurlukçu polise 22 yıl

Güncelleme Tarihi:

Susurlukçu polise 22 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 17:51

Susurluk davası hükümlüsü eski özel timci Ziya Bandırmalıoğlu hakkında, 22 yıldan 53 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Haberin Devamı

Susurluk davası hükümlüsü eski özel timci Ziya Bandırmalıoğlu hakkında, ‘silahlı çete kurmak ve yönetmek’, ‘adam kaçırmak’ ve ‘adam yaralamak’ suçlarından 22 yıldan 53 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca Ziya Bandırmalıoğlu ile 11 arkadaşı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bandırmalıoğlu ile birlikte 8'i tutuklu 4'ü tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, Bandırmalıoğlu’nun silahlı çete kurduğu ve eski özel timci Ekrem Yeltik’in kaçırılıp iki gün boyunca Mahmut İbrahimiye’ye ait çiftlikte alıkonulmasından sorumlu olduğu ifade edildi.
Bandırmalıoğlu’nun, kendisine verilen 12 bin 500 YTL’lik çeki araştırması için Ekrem Yeltik’e verdiği, Yeltik’in ise bu çeki kendi borçlarını kapatmak için kullandığı öne sürüldü. Bu nedenle Yeltik’in, silah zoruyla 7 Mart günü Taksim Meydanı’ndan alınarak Tuzla’da Mahmut İbrahimiye’ye ait çiftliğe götürüldüğü, burada 2 gün boyunca ayakları ve ellerinin kablo ile bağlanarak, bilardo sopasıyla bayılıncaya kadar dövüldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı


ZİYA BANDIRMALIOĞLU ÇETE LİDERİ

İddianamede, sanıkların Ziya Bandırmalıoğlu liderliğinde bir araya gelip haksız çıkar sağlamak amacıyla belli bir plan ve emir komuta zincirinde bir araya geldikleri ve haksız çıkar sağlamak amacıyla tehdit, baskı, cebir ve şiddet uyguladıkları anlatıldı. Tuzla’da Mahmut İbrahimiye’ye ait çiftlik evinde ve villada yapılan aramada ele geçen silahların sayı ve niteliği, bulundukları yerler gözönüne alındığında normal bir silah bulundurma dışında ev genelinde her an kullanılmaya ve bir çatışmaya hazır biçimde silahların zulalandığı kaydedildi.


YELTİK İLE KAMPTA TANIŞTI

İddianamede, Susurluk davası sanığı ve eski özel hareketçı polis memuru Ziya Bandırmalıoğlu’nun, 1993 yılında İzmir’de Özel Hareket Yetiştirme Kampı’nda eğitmenlik yaptığı sırada kursa katılan polis memuru davacı Ekrem Yeltik ile tanıştığı, 1998 yılında Susurluk davasında tutuklu olarak yargılandığı, polislik mesleğinden ihraç edildiği belirtildi.

Haberin Devamı


BANDIRMALIOĞLU’NUN ŞOFÖRLÜĞÜNÜ YAPTI

Davacı Ekrem Yeltik’in ise kamuoyunda Yüksekova çetesi olarak bilinen uyuşturucu davasında tutuklu olarak yargılandığı, Ziya Bandırmalıoğlu ile bir süre aynı cezaevinde aynı koğuşta kaldığı, 2003 yılında tahliye olduğu, ardından da bu dava nedeniyle polislik mesleğinden ihraç edildiği ifade ediliyor. İddianamede, Yeltik’in tahliye olduktan sonra cezaevi arkadaşı, eski eğitmeni Ziya Bandırmalıoğlu’nun yanında çalışmaya başladığı ve şoförlüğünü yaptığı, 2006 yılında da Cağaloğlu’nda kitap basım ve dağıtım işine girdiği belirtildi.
Zanlı Mahmut İbrahimiye’nin, Hacısüleymanoğulları grubu ile aralarında problem olduğu için Ziya Bandırmalıoğlu grubuyla anlaştığı belirtilen iddianamede şöyle denildi:
“Mahmut İbrahimiye’nin Tuzla İlçesi'nde bulunan çiftlik ve villanın sahibi olduğu, daha önce de Ataşehir’de işlettiği klüpte kaçak kumarhane çalıştırdığı için kumarhanesinin kapatıldığı, bunun üzerine Tuzla’daki çiftlik evi ve çiftlikte mevcut villaları kumarhane olarak çalıştırdığı, İstanbul ve genelinde faaliyet gösteren ve haklarında daha önce birçok kez çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt içerisinde faaliyet göstermek ve diğer suçlardan işlem yapılan Hacısüleymanoğulları grubu ile aralarında sorun olduğu ve kendisine koruma olarak hakkında daha önce de suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan işlem yapılan şüpheli Ziya Bandırmalıoğlu ve grubuyla ilişki içerisinde olduğu sonucuna ulaşılmıştır.”
İddianemede, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan, Mahmut İbrahimiye hakkında ise ‘silahlı örgüt üyesi olmak’, ‘adam kaçırmak’, ‘kasten adam yaralamak’, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 15 yıldan 47 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Sanıklardan Rıza Korkmaz ve Faruk Şenal hakkında ise ‘örgüt üyesi olmak’, ‘adam kaçırmak’, ‘gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 16 yıldan 36 yıla, Levent Ceylan ve Avni Topbaş hakkında da ‘örgüt üyesi olmak’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak‘ ve ‘gasp’ suçlarından 15 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Ercan Fındık, Musa Uça, Rafet Caner ve Hamdi Aydemir’in ise silahlı örgüt üyesi olmak suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırlması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!