Susurluk Komisyonu'nda ikinci ölümlü kaza

Güncelleme Tarihi:

Susurluk Komisyonunda ikinci ölümlü kaza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP Gaziantep Milletvekili Mehmet Bedri İncetahtacı, dün Esenboğa Havalimanı'na giderken Akyurt İlçesi yakınlarında trafik kazasında öldü.

Almanya'ya uçmak üzere Esenboğa Havalimanı'na gitmek için dün sabah erken saatte Ankara'daki evinden ayrılan İncetahtacı, saat 05.00'te 19'uncu kilometreye ulaştığında, Akyurt yakınında kaza yaptı. İncetahtacı’nın aşırı hız nedeniyle direksiyon hákimiyetini kaybettiği BMW marka otomobil, refüje çarpıp yoldan çıktı. Hurdaya dönen otomobili kullanan FP Milletvekili İncetahtacı, olay yerinde öldü.

Evli ve 2 çocuk babası olan 39 yaşındaki İncetahtacı, TBMM Susurluk Komisyonu'nda görev almıştı.

AKYÜREK DE KAZADA ÖLMÜŞTÜ

Susurluk Komisyonu'nun raportörü Hákim Akman Akyürek de kulandığı otomobilin TEM'in İstanbul Ayazağa kesiminde kamyon altına girmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

İncetahtacı'nın ölüm haberi Gaziantep'te kısa sürede duyulurken, kardeşi Hamet İncetahtacı, ‘‘Ağabeyim Susurluk Komisyonu üyesiydi. Ama kazanın bu olayla ilgisi olduğuna inanmıyoruz. Allah'ın takdiri’’ dedi. İncetahtacı, bugün Gaziantep Ulu Cami'de kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

İncetahtacı, cami değil okul yapın diyordu

TBMM Susurluk Komisyonu Sözcülüğü'nü yaptığı dönemde kamuoyunun tanıdığı Mehmet Bedri İncetahtacı, son olarak ‘‘Türkiye'de bürokratik cumhuriyetin yerini demokratik cumhuriyet almalıdır’’ ve ‘‘Erol Evcil yakalanırsa Susurluk çözülür’’ sözleri ile dikkat çekti. Türkiye'ye gelen İranlıların Anıtkabir'i ziyaret etmemesi nedeniyle kendisi de bu ülkeye gittiğinde Kum kentindeki Ayetullah Humeyni'nin mezarını ziyaret etmeyen İncetahtacı, çok sayıda cami yapılması yerine okul inşa edilmesi şeklinde bir görüşe sahipti.

Mehmet Bedri İncetahtacı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeliği sırasında Gaziantep'te yaşı küçük 3 çocuğun baklava çalma suçu ile çarptırıldığı ağır cezalara da karşı çıkmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!