Susturuculu çifte infaz

Güncelleme Tarihi:

Susturuculu çifte infaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu tacirlerinin savaşları can almaya devam ediyor. Uyuşturucudan sabıkaları bulunan biri İranlı biri Türk iki ortak, Avcılar'daki evinde susturuculu tabancayla işkence yapılarak öldürüldü, bir kişi de kaçırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hayvancılık yapan ve 6 ay önce İstanbul'a gelen İranlı Muzaffer Muhammed Nezdah ile Türk ortağı Metin Yalınkaya, önceki akşam Nezhad'ın evinde susturuculu tabancayla öldürüldü. Polis yetkilileri, 3-4 gündür evde kalan 23 yaşındaki İranlı Ekrem Abdullahi'nin de 4-5 kişi oldukları sanılan saldırganlar tarafından kaçırıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Çifte cinayetin, büyük ihtimalle uyuşturucu ticaretinden doğan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtildi. Bu arada, Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Dilek Örnek, Ercan Doğan ve Youssef Gharachehdaghi ile birlikte yargılanan eski özel timci Ayhan Akça'nın da aynı sokakta, cinayetin işlendiği evin hemen karşısında oturduğu belirlendi. Esrarengiz olay, Denizköşkler Mahallesi Karaman Sokak 19 No'lu Apartman'ın 3'üncü katında meydana geldi. Saat 12.30 sıralarında, Ekrem Abdullahi'yi evde yalnız bırakan Muzaffer Muhammed Nezdah ile eşi Halime Nezdah, 7 yaşındaki çocuklarını okula götürdü. Daha sonra 35 yaşındaki Muzaffer Muhammed Nezdah eve döndü, eşi ise alışverişe çıktı. Nezdah'ın ardından eve, birlikte iş yaptığı Metin Yalınkaya'nın geldiği bildirildi. Akşam eve dönen Halime Nezdah, kapıyı açtığında cesetleri görüp korku içinde akrabalarının yanına gitti ve durumu polise bildirdi.

Saat 22.00 sıralarında eve gelen polisler, Muzaffer Muhammed Nezdah'ı kapının arkasında, 39 yaşındaki Metin Yalınkaya'yı da salonda kanlar içinde yatarken buldular. İranlının sol ayağında bir, omuzunda bir, kolda bir, sol bileğinde bir, ensesinde bir ve kafasında 2 mermi girişi olduğu, Yalınkaya'nın ise sağ bacağından 2, sol bacağından bir ve ensesinden bir kurşunla vurulduğu belirlendi. Silah seslerinin çevreden hiç duyulmadığını belirten dedektifler, katil veya katillerin susturucu takılmış tabanca kullandığını söylediler. Nezdah'ın, kuyumculuk yaptığı İran Urumiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklandığı ve cezaevinden 2 yıl önce firar ederek Türkiye'ye kaçtığı belirtildi. Yalınkaya'nın ise 1990 yılında Bulgaristan'da 15 kilo eroinle yakalandığı, İstanbul Narkotik’te kaydının bulunduğu bildirildi. Kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından yargılanan Gharcachehdaghi'nin de Avcılar'daki eve sık sık gelip gittiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!