Sustu, 30 yıl yedi

Güncelleme Tarihi:

Sustu, 30 yıl yedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çırılçıplak bağladığı kocasını delik deşik eden ‘Sharon Hanife’ savunma yapmadı. İdamı istenen sanık 30 yıl ağır hapse mahkûm oldu.

Sharon Stone'un ‘Temel İçgüdü’ filminden esinlenip sevişmek için yatağa bağladığı kocasını bıçakla delik deşik ederek öldürdükten sonra cesedini yaktığı iddiasıyla yargılanan Hanife Kulaksız, idamdan döndü. Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde idam istemiyle yargılanan 28 yaşındaki Hanife Kulaksız hâkimin tüm ısrarlarına rağmen kendini savunmadı. Cinayeti tek başına işlediğini söyleyen Hanife Kulaksız, polisteki ifadesinde olayı şöyle anlatmıştı: ‘‘Altı aydır ilişki kurmuyordum. O gece sevişme teklifini kabul ettim. ‘TV'de gördüğüm filmde olduğu gibi sevişmek istiyorum' dedim. Çırılçıplak yatmasını söyledim. El ve ayaklarında yatağa bağladım. Hiç itiraz etmedi. Gözünü bağladıktan sonra ben de soyundum. Bir süre seviştik. Sonra, yatağın yanında sakladığım bıçağı ona sapladım. Yalvarışlarına aldırmadım. Çünkü beni bir akrabamla ilişkim olmakla suçluyordu.’’

Öldürdüğü eşinin yakınlarından yüzünü gizlemeye çalışan ‘Sharon Hanife' karar duruşmasında da konuşmamakta ısrar etti.

Dosya sırlarıyla kapandı

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanığı önce idam cezasına çarptırdı. Ardından, ölen Fethi Kulaksız'ın eşini başka erkeklerle birlikte olmakla suçladığı için bunu hafif tahrik olarak niteledi ve cezayı ömür boyu hapse çevirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alan mahkeme heyeti cezayı 30 yıl ağır hapse çevirdi. Sanığın, aldığı cezaya hiçbir tepki göstermemesi şaşkınlık yarattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!