Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 01:24

Kimi öğrenci kimi doktor tam 32 can... Ortak yönleri Kobani'ye yardım için biraraya geldikleri etkinlikte terör saldırısına kurban gitmeleri. Türkiye onları son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenlerinde dikkat çeken nokta ise güvenlik önlemleri oldu. Öyle ki törenlere gelenler tek tek arandı hatta çelenkler bile kontrol edildi. Bir - iki küçük gerginlik dışında terör kurbanları olaysız şekilde toprağa verildi.

Haberin Devamı

3 GENÇ MUŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ - Mücait - Serhat ve Mad Ali

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

18 yaşındaki Mücahit Erol, 19 yaşındaki Serhat Devrim ve 20 yaşındaki Med Ali Barutçu için Muş’ta cenaze töreni düzenlendi. Gençlerin cenazeleri, DBP Eş genel başkanı Emine Ayna, HDP Muş Milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ile Ahmet Yıldırım, HDP ve DBP yöneticileri ve yakınlarının katıldığı törenin ardından gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN CENAZELER ÖNCESİ AÇIKLAMA

07:20'DE TOPRAĞA VERİLDİ - Koray Çapoğlu

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 32 yaşındaki Koray Çapoğlu, Trabzon’un Of ilçesi Yanıktaş köyünde toprağa verildi. Marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay çıkabileceği endişesi yaşayan aile, cenazeyi sabah saat 07.20 sıralarında defnetti.

DEDEKTÖRLE ARAMA - Nazegül Boyraz

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı


İstanbul’a dün getiren Nazegül Boyraz’ın cenazesi, tören için Maltepe Gülsuyu Cemevi’ne getirildi. Cemevine gelenler, töreni düzenleyenler tarafından dedektörle arandı. Cenaze törenine; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP Milletvekili Hüda Kaya, Boyraz’ın eşi Bayram Boyraz, kızları Sultan, Yasemin ve Alev Boyraz ile çok sayıda yakını katıldı.

KIZI TABUTU BIRAKMAK İSTEMEDİ

Tabut daha sonra Boyraz'ın evinin bulunduğu Zümrütevler Mahallesi Cüneyt Sokağa götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada Boyraz'ın küçük kızı Yasemin tabutun peşinde koştu. Tabutu tutarak bırakmak istemeyen Yasemin Boyraz'ı yakınları sakinleştirdi. Boyraz'ın cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

İLK BEN OLMALIYDIM - Çağdaş Aydın

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

27 yaşındaki Çağdaş Aydın, memleketi Tunceli’de son yolculuğuna uğurlandı.Meydana gelen patlamada kendisi de yaralanan Çağdaş Aydın’ın babası Fethi Aydın, yaptığı konuşmada, oğlunun ölmediğini, binlerce, milyonlarca Çağdaş’ın ideallerini taçlandırdığını söyledi. Oğlunun barbar IŞİD çeteleri tarafından katledildiğini belirten Aydın, "Patlamada ben de yanındaydım. Ama Çağdaş beni solladı onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. İlk ben olmalıydım. Kıskandım" dedi.

CANEZA ÖNCESİ ARAMA - Yunus Emre Şen

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı


Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Yunus Emre Şen’in cenazesine katılanlar mezarlık girişinde partili görevliler tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Cenaze töreni boyunca bir polis helikopteri ve insansız hava aracının alan üzerinde tur atması da dikkat çekti. Cenaze namazının kılınmasının ardından Şen’in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Patlamanın yaşandığı gün aynı grupta bulunan Şen’in arkadaşı Emre Genç bir açıklama yaptı. Yeni bir Kobani inşa etmek için yola çıktıklarını anlatan Genç, bu tür olayların kendilerine asla geri adım attıramayacağını söyledi.

Haberin Devamı

SESSİZ YÜRÜYÜŞ - Ece Dinç

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan bir grup Ece Dinç’in cenaze namazı kılındığı sıra ellerinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) bayraklarıyla caminin önüne geldi. Bu sıra gruba, ailenin bayrak istemediği ve bayrakların indirilmesi uyarısı yapıldı. Grupta bulunanlar ellerindeki bayrakları indirerek mezarlığa doğru yürüdü.

CAMİ AVLUSUNDA GERGİNLİK

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Dinç'in cenaze namazı Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii'nde kılındı. Cenaze töreni sonrası bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, cami avlusunda emniyet güçleriyle tartışan gruba gaz misketleriyle müdahale etti. Dinç'in cenazesi daha sonra Karacaahmet mezarlığına defnedildi. Cenazeye katılan HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Garo Paylan, camiye girmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ANNE - OĞULA VEDA - Ferdane - Nathan Kılıç

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

HDP Bursa Parti Meclisi Üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nathan Kılıç için Bursa’da tören düzenlendi. Törene, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan baba Metin Kılıç ile patlamada yaralanan kızı Sinem Kılıç, Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve yüzlerce partili katıldı. Tören alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Partililer, polis barikatından sıkı kontroller sonrası içeri girdi. Alanda bulunan partililer ise polisin ardından içeri girenleri tekrar aradı. Jandarmanın dedektör köpekleri de içeride bomba araması yaptı.

Haberin Devamı

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Parti binası önünde Çerkezce, "Ferdane ve Nathan Sizi Yaşatacağız" yazılı pankart açıldı. Konuşmaların ardından Ferdane Kılıç'ın cenazesini kadınlar omuzladı, Nathan Kılıç'ın tabutunu ise gençler omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Anne ile oğlunun cenazesi, ikindi namazına müteakip Nilüfer ilçesi Ataevler Şeyh Edibali Camii'nde toprağa verilecek.

BABADAN DUYGUSAL KONUŞMA - Hatice Ezgi Sadet

Hatice Ezgi Sadet için Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Ailenin isteği üzerine cenazeye gelenler tek tek arandı. Cemevi yönetimi cenazeye katılanları sıkı bir aramadan geçirerek avluya aldı. Cenazeye gönderilen çelenkler de kontrol edildikten sonra kabul edildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Törene Hatice Ezgi’nin ailesinin yanı sıra CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Tuncay Özkan, Barış Yarkadaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevinin bahçesinde taziyeleri kabul eden baba Ali Sadet , “Bazı duyguların hiç tarifi yok. İnsanın canı acıyor. Bunun acısı çok farklı. Ateş düştüğü yeri yakar” dedi. Kızının Kobani’ye değil Suruç’a gittiğini ifade eden Ali Sadet, “Suruç’a Kobanili çocuklar için oyuncak ve ihtiyaç malzemeleri götürmek için gitti konuyu saptırmayalım” şeklinde konuştu.Hatice Ezgi Sadet, daha sonra Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"NEDEN BENİ ÜÇ GÜNDÜR ARAMIYORSUN" - Cebrail Günebakan

Adana'da yapılan Kobani'ye destek eyleminde gözaltına alınırken çekilen fotoğrafıyla gündeme gelen ve önceki gün Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Cebrail Günebakan'ın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından yakınları tarafından memleketi Elazığ'ın Karakoçan ilçesine getirildi. Karakoçan Devlet Hastanesi morgundan alınan Günebakan'ın cenazesi, sloganlar eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ilçe meydanına kadar omuzlarda taşındı.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı


Daha sonra cenaze nakil aracına konulan Günebakan'ın cenazesi, konvoy eşliğinde getirildiği Doğanoğlu Köyü'nde toprağa verildi. Defin sırasında tabuta sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan Günebakan'ın annesi Haskar Günebakan, "Neden beni üç gündür aramıyorsun. Sana kıyanlar Allah'ından bulsun" dedi.


BABA CENAZEDEN KOVDU - Ali Can Vural

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

19 yaşındaki Ali Can Vural, memleketi Ordu’da toprağa verildi. Babası Cumhur Vural, Samsun’dan cenazeye gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerini "Benim çocuğumu kullanmayın gidin" diyerek kovdu. Ayrıca polis tarafından grup üyeleri güvenlik sorgulamasından geçirildi.

GECE YARISI TOPRAĞA VERİLDİ - Aydan Ezgi Şalcı

Öte yandan Aydan Ezgi Şalcı’nın cenazesi de ailesi tarafından dün gece memleketi Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Ilışar Mahallesi’ne getirildi. Ailenin isteği üzerine cenaze gece yarısı toprağa verildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

ARKADAŞININ YANINA GÖMÜLDÜ - Polen Ünlü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 20 yaşındaki Po len Ünlü'nün cenazesi, aynı saldırıda vefat eden yakın arkadaşı Hatice Ezgi Sadet'in yanında İstanbul'da toprağa verildi.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ünlü için Çekmeköy Ensar Camisi'nde tören düzenlendi. Burada Ünlü'nün babası Şemsi ve annesi Sennur Ünlü taziyeleri kabul etti.

Namazın ardından cenaze aracıyla Ihlamurkuyu Mezarlığı'na getirilen Ünlü'nün cenazesi, yapılan duanın ardından, aynı saldırıda hayatını kaybeden üniversiteden sınıf arkadaşı Hatice Ezgi Sadet'in yanında toprağa verildi. Ünlü ve Sadet'in mezarlarına, fotoğrafları bırakıldı.

Arkadaşların yan yana gömülmesinin, Polen Ünlü'nün ailesinin istedi üzerine Hatice Ezgi Sadet'in ailesinin kabul etmesi üzerine gerçekleştiği belirtildi.

Arkadaşları ve yakınları, üniversitede aynı sınıfta okuyan Ünlü ve Sadet'in çok iyi anlaştıklarını ve çoğunlukla zamanlarını birlikte geçirdiklerini anlattı.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

CENAZELERİ İSTANBUL’DA DEFNEDİLDİ – İsmet Şeker, Duygu Tuna, Cemil Yıldız

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden İsmet Şeker, Duygu Tuna ve Cemil Yıldız'ın cenazeleri, İstanbul'da defnedildi.

Şeker, Yıldız ve Tuna için Gazi Mahallesi'ndeki Hacı Bektaşı Veli Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDF Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel ve şarkıcı Ferhat Tunç katıldı.

Cemevinden alınan cenazeler, alkışlar ve sloganlar eşliğinde mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Yürüyüş sırasında cenazelerin üzerine kırmızı karanfiller atıldı. Yürüyüş esnasında grupta bulunan yüzü maskeli bir kişinin tabanca taşıdığı görüldü.
Yıldız, Tuna ve Şeker'in cenazeleri, Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada 29 yaşındaki Duygu Tuna'nın HDP Maltepe İlçe Eş Başkanı olduğu öğrenildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

SADECE KADINLAR TAŞIDI - Nazlı Akyürek - Veysel Özdemir

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Nazlı Akyürek ile Veysel Özdemir'in cenazeleri yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla Diyarbakır'da toprağa verildi. Cenazelerin toprağa verilmesi sırasında mezarlığa gelmek isteyenler HDP'li gençler tarafından tek tek aranırken, Nazlı Akyürek'in tabutunu siyah elbiseler giymiş kadınlar taşıdı.

Cenaze nedeniyle Yeniköy Mezarlığı'na gelen kalabalık, mezarlık girişinde bir grup HDP'li genç tarafından üstleri aranarak içeri alındı. Nazlı Akyürek'in babası Ramazan Akyürek mezarlıkta cenaze namazı kılınmadan önce kızının tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Cenaze namazının kılınmasından Veysel Özdemir'in cenazesi 'Kahrolsun IŞİD' sloganları altında Yeniköy mezarlığında defnedilirken, Nazlı Akyürek ise 450 evler semtindeki mezarlıkta toprağa verildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

SURUÇTA TOPRAĞA VERİLDİLER - Osman Çiçek, Kasım Deprem

Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Osman Çiçek ile 23 yaşındaki Kasım Deprem’in cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası memleketleri Suruç'a getirildi. Tabutları omuzlarda taşınan Çiçek ile Keskin için Suruç İlçe Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı cenaze töreninde; yakınları gözyaşına boğuldu. Amara Kültür Merkezi'ne, SGDF'li gençlere destek amacıyla gittiği öğrenilen gençler, HDP milletvekillerinin de katıldığı cenaze töreni sonrası yan yana açılan mezarlara defnedildi. Cenaze nedeniyle ilçede kepenkler kapatılırken, yaşamını yitiren Osman Çiçek ve Kasım Deprem'in üniversite öğrencisi oldukları öğrenildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

MARDİN'DE TOPRAĞA VERİLDİLER - Murat Yurtgül - Emrullah Akhamur

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı. Kobani'nin yeniden inşası için Suruç'ta bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) üye gençlerin açıklama yaptıkları sırada uğradıkları bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur'un cenazeleri yapılan otopsinin ardından Kızıltepe ilçesine gönderilmek üzere belediye morguna kaldırıldı.

Belediye morgundan öğle saatlerinde konvoy eşliğinde alınan Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri Kızıltepe ilçesine getirildi. Kızıltepe ilçe girişinde yüzlerce araç konvoyunun katılımı ile karşılanan cenazeler için ilçe girişindeki binalarda ve yollarda yüzlerce vatandaş 'şehit namırın' sloganları attı.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

CENAZE TABUTU YOKTU - Okan Pirinç

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Okan Pirinç, memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Okan Pirinç'in (18) cenazesi Gaziantep'teki morgdan alınarak Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Hancağız Mahallesi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal, Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem'le birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kılınan namazın ardından Pirinç'in cenazesi toprağa verildi. Okan Pirinç'in annesi Nuray ve babası Ziya Pirinç gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazede tabutun olmaması dikkat çekti.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ - Erdal Bozkurt

Suruç İlçesi'nde, canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 27 yaşındaki Erdal Bozkurt'un cenazesi, memleketi Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Sorguçlu Köyü'nde toprağa verildi.

Erdal Bozkurt'un cenazesi Gaziantep'te otopsi yapıldıktan sonra Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne getirildi. İnşaatlarda çalışan evli 3 çocuk babası Erdal Bozkurt'un cenazesinin getirildiği Patnos'ta basına açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından Bozkurt'un cenazesi, doğum yeri olan ve ailesinin yaşadığı Tutak İlçesi'nin Sorguçlu Köyü'ne götürüldü. Erdal Bozkurt'un cenazesi, yaklaşık 1500 kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI - Süleyman Aksu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren öğretmen Süleyman Aksu, memleketi Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde toprağa verildi.

Suruç İlçesi’nde 2 gün önce yaşanan patlamada hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi öğretmen Süleyman Aksu’nun cenazesi Suüstü Köprüsü mevkiinde karşılandı. cenaze burada uzun araç konvoyu eşliğinde ilçe merkezindeki Kurtlar Camii’ne getirildi. Aksu’nun cenazesi kılınan namazın ardından aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, DBP’li belediye başkanlarının da bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından omuzlarda taşınarak, Orman Mahallesi’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Suruç kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

CENAZESİ GECE YARISI DEFNEDİLDİ - Büşra Mete

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 32 kişi arasındaki Büşra Mete’nin cenazesi, ailesi tarafından planlanandan bir gün önce, gece yarısı defnedildi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve HDP Beşiktaş Gençlik örgütü üyesi 23 yaşındaki Mete’nin cenazesi saat 12:00’de Maltepe Esenkent Camii’nden kaldırılıp Karacaahmet’te defnedilecekti. Ancak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mete’nin cenazesinin dün gece yarısı ailesi tarafından gizlice defnedildiğini duyurdu. Parti, ailenin bu yola gitmesinin polis baskısından kaynaklandığını öne sürdü. ESP, Mete’nin mezarının Pendik Mezarlığı’nda olduğunun bilgisini de paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!