Suriyeli önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:42

Suriyelilerin kaldığı bina ve işyerlerine yapılan saldırılar, Kahramanmaraş ve Adana’nın ardından Gaziantep’de de meydana gelen gerilim güvenlik birimlerini harekete geçirdi. Riskli bölgelerdeki Suriyeliler güvenli mahalle ve bölgelere taşınacak. Suç işleyen Suriyeliler de sınır dışı edilecek.

Haberin Devamı

SON zamanlarda Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyelilerle ilgili olayların artması üzerine alarma geçildi. Kontrol dışında özellikle metropol kentlere yerleşen Suriyeliler kayıt altına alınmaya başlandı. Sokakta kalan, dilencilik yapanlar, önce kayıt altına alınıyor ardından da kamplara gönderiliyor. Başta İstanbul, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep olmak üzere sokaktaki Suriyeliler kamplara gönderilmeye başlandı. Kentte çıkmak istemeyen Suriyeliler ise Valilik ve yerel yönetimlerinin belirlediği yerlere yerleştiriliyor.

GÜVENLİ YERE NAKİL

İllerde kiraladıkları evlerde yaşayan, işyeri açan, ucuz işçilikle sanayi, tarım ve diğer sektörlerde çalışan Suriyeliler ise oluşan tepkilere karşın daha güvenli mahalle ve bölgelere nakledilecek. Güvenlik birimlerinin kontrolündeki güvenli mahalle ve bölgelere gönderilecek. Olası bir saldırının önüne geçilmesi için Suriyelilerin bir arada kontrol altına olmaları sağlanacak. Polis ve güvenlik birimleri, bu bölgelerde 24 saat esasına uygun denetim yapacak. Böylece hangi bölgede, hangi mahallede, hangi ev de kaç Suriyeli yaşandığı bilinecek. Kalacak ev, gidecek yerleri olmayan Suriyeli aileler ise uygun barınma merkezlerine yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Gaziantep durulmuyor

GAZİANTEP’te, Suriyeli bir kişinin, ev sahibini öldürmesiyle başlayan olaylar devam ediyor. Sokağa çıkan bir grup, çöp konteynerlerini devirip Suriyeli plakalı araçlara zarar verdi.

Kilis tedirgin

KİLİS Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde önceki gece, mahalle sakinleri ile Suriyeliler arasında çocuk yüzünden tartışma çıktı. 2 kişi gözaltına alındı. 75 Suriyeli başka yere nakledildi.

Suç işleyen gönderilecek

SURİYELİLERİN karıştıkları suç olaylarının önüne geçilmesi için de çalışma yürütülüyor. Daha önce suç işlemelerine rağmen kayıtları bulunmadığı için haklarında herhangi bir ceza uygulanmayıp, uyarıyla yetinen Suriyeliler artık sınır dışı edilmeye başlandı. Suç işledikten sonra sınır dışı edilen Suriyeliler ikinci kez Türkiye’ye giriş yapamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!