Suriyeli mültecilerin sayısı 2 milyona yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli mültecilerin sayısı 2 milyona yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 12:37

Birleşmiş Milletler, Suriye’den göç edenlerin sayısının 2 milyona yaklaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) halen 1 milyon 926 bin 822 Suriyelinin ‘mülteci’ konumunda olduğunu açıkladı. UNHCR’nin verilerine göre, Suriyeli mültecilerden 440 bin 742’si Türkiye, 692 bin 675’i Lübnan, 154 bin 935’i Irak ve 516 bin 990’ı Ürdün’de bulunuyor.

“GÖÇ, KÜRT HALKI DÜŞMANLARINA HİZMET EDER”
Bunun dışında son 1 hafta içerisinde Suriye’nin kuzey kesiminden Kuzey Irak’a geçenlerin sayısının 30 bin kişiyi bulduğu belirtildi ve göçün durdurulması için Suriye’deki PYD’nin ağırlıkta olduğu TEV-DEM tarafından çağrı yapıldı. Bölgedeki Kürt internet siteleri ve televizyonları ile duyurulmaya çalışılan çağrılarda, Dicle Nehri üzerindeki köprü kullanılarak Semalka Sınır Kapısı üzerinden süren göçün ‘Rojava’yı boşaltma’ sonucunu doğuracağı ifade edildi. Sürdürülen ambargo ve propaganda ile Suriye Kürtlerinin iradesinin kırılmaya, halkın teslim alınarak göçe zorlanmaya çalışıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TEV-DEM ayrıca asayiş güçlerine çağrıda bulunarak hukuki prosedürler çerçevesinde sınır hattında insan ticareti yapanlara karşı gerekli önlemleri alınması yönünde çağrı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!