Suriyeli 1000 mülteci alınacak

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli 1000 mülteci alınacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 14:53

Avusturya'ya 1000 mülteci alırken özellikle kadın,çocuk ve Hıristiyanlara odaklanacak.

Haberin Devamı

Avusturya'nın İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner Avusturya'ya 1000 Suriyeli mülteci alınacağını açıkladı.

Avusturya'nın "Kurier" gazetesine demeç veren Mikl-Leitner 500 mültecinin alınmasının ardından Avusturya'nın 1000 kişiye daha kapılarını açaçağını bildirdi.
Savaşta en çok mağdur olan kadın ve çocukların yanı sıra Hıristiyanlara odaklanılacağını ifade etti.

500'DEN SONRA 1000 MÜLTECİ DAHA

Önceden kabul edilen mültecilerin sayısını 500 ile sınırlandıran Avusturya hükümeti bu yeni kararı Suriye'deki durumun ağırlaşması ile açıklıyor.
Henüz 500 mültecinin bile gelmediği Avusturya'ya yeni kararlaştırılan 1000 mültecinin ne zaman alınacağı henüz belli değil. Mikl-Leitner beyanına göre bu UNHCR'in (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) elinde.

İçişler bakanlığı alınan kararın amacın özellikle hayatları tehdit altında olan insanları o bölgeden uzaklaştırma olduğunu vurguladı. Suriye'den kaçmayı başarmış ve Avrupa'nın herhangi bir ülkede bulunan mültecileri Avusturya'ya getirmek söz konusu değil.

Haberin Devamı

6.5 MİLYON SURİYE'DEN ÇIKAMADI

Bu habere sevinen sosyal yardım kurulu Caritas'ın başkanı Michael Landau, Suriye'de 9 Milyonu aşkın insanın iç savaştan kaçtığını ve bunun 2.5 Milyonun Suriye'nin komşu ülkelerindee olduğunu kaydetti. Geri kalan 6.5 Milyon ise Suriye'den çıkamadığını ve bunun yarısı çocuk olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!