Suriye'den Türkiye'ye büyük kaçış

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden Türkiyeye büyük kaçış
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 10:58

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Suriye'den Türkiye'ye son 24 saat içinde 1000 kişinin kaçtığını söyledi. Türkiye'ye sığınanlar arasında bir Suriyeli generalin de olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

"Son 24 saat içinde Suriye sınırından Türkiye'ye yaklaşık 1000 kişi geçti, toplam sayı ise 14 bin 700'e ulaştı" diyen Ünal, Türkiye sınırındaki İdlib kentindeki askeri operasyonun sürmesi halinde geçişlerin devam edeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Suriyelilerin 14 bin 200'ünün Hatay'da, 500'ünün ise İslahiye'de bulunduğunu ifade eden Ünal, sığınanlar arasında bir generalin de bulunduğunu söyledi. Böylece Türkiye'ye kaçan Suriyeli generallerin sayısı 7'ye yükseldi.

NTV'ye röportaj veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise son günlerde büyük bir artış gösteren sınır geçişlerini kontrol altına alabilmek için tampon bölge oluşturulmasının planlanıp planlanmadığı yönündeki soru üzerine, gelişmelere göre bu konunun değerlendirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Atalay, Suriye yönetiminin, kaçışları engellemek için sınıra mayın döşediğini sözlerine ekledi.

500 BİN KİŞİ İÇİN HAZIRLIK

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye'deki "ısınan havadan" etkilenen ve  göçmen durumuna düşen kişileri ağırlamak için her türlü tedbiri aldıklarını  söyledi.

Akar, "Önümüzdeki günlerde daha fazla misafirimizin Hatay sınırından Türkiye'ye geçmesi gibi husus bekleniyor. Bu sayının 500 bine kadar tırmanabileceği çeşitli senaryolara göre öngörülmektedir" diuye konuştu.

TÜRK ŞOFÖR HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada Suriye'de bir Türk şoförün vurularak öldüğü bildirildi.
 
DHA'nın haberine göre, Suriye'nin Halep kenti yakınlarında çatışmanın ortasında kalan 48 yaşındaki Hasan Koçak hayatını kaybetti. Ailesinin, Koçak'ın cenazesini almak için Halep'e gittiği belirtildi.
 
Üç gün önce de Kilis'ten Halep'e giden Hayrettin Ayoğlu isimli Türk vatandaşı iki  ateş arasında kalıp hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!