Suriye sınırında 5 asker taşla yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında 5 asker taşla yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 14:41

TÜRKİYE - Suriye sınırında kaçakçılık yaptıkları tespit edilen 20 kişi, kendilerini yakalamaya çalışan güvenlik güçlerine taşla saldırdı. Yaşanan olayda 1’i Astsubay, 4’ü Erbaş-Er toplam 5 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, yaşanan olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 8 Haziran 2013 tarihinde Türkiye-Suriye sınırında, Kıyıgören Hudut Karakolu bölgesinde devriye görevi yapan güvvenlik güçleri Asi Nehri kenarında 6 şahsın bir transit minibüse mazot bidonları yüklediğini tespit etti. Güvenlik güçlerini fark eden kaçakçılar transit minibüs ile sınır yolu üzerinde kaçmaya başladı. Aracı takibe başlayan güvenlik güçlerinin başka bir transit araç tarafından yolu kesildi.

Bu sırada mazot yüklü aracın Karsu Köyü istikametine doğru uzaklaşmasıyla, güvenlik güçlerinin önünü kesen araç da aynı istikamete kaçtı. Kaçan araçları takip eden güvenlik güçlerinin köye yakın bölgede yol kenarında bekleyen 7-8 araç tarafından tekrar önü kesildi. Karsu Köyü’nden 20 kişi tarafından güvenlik güçlerine taş atıldı. Bu arada, durumu takip eden Hudut Bölük Komutanı, üç ayrı Hudut Karakolundan aldığı unsurlarla olay bölgesine gelerek şahışları dağıtıtı. Olay bölgesine Jandarma ekiplerinin gelmesiyle birlikte kalabalık 20-25 dakika sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Yaşanan olaylar sırasında hafif yaralanan, 1’i Astsubay, 4’ü Erbaş/Er toplam 5 askeri personel, Altınözü Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Askerler, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olaylar ile ilgili olarak fotoğraf ve video kaydı ile Jandarma Unsurları vasıtasıyla Altınözü Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu ve adli süreç başladı.

MAYINLI SAHADA ÇIKAN YANGINDA 34 MAYIN PATLADI

Türkiye-Suriye sınırındaki Esentepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan mayınlı sahayı Suriye tarafından 2 kişi ateşe verdi. Çıkan yangından yangında 400 metre genişliğinde 3500 metre uzunluğunda otluk alan yanarken 34 adet mayın da patladı.

Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 08 Haziran 2013 tarihinde Türkiye-Suriye sınırında, Esentepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki mayınlı sahada, Suriye tarafından 2 şahsın otları ateşe vermesi sonucu saat 14.30'da yangın çıktı. Yangında 400 metre genişliğinde 3 bin 500 metre uzunluğunda otluk alan yanarkene 34 adet mayın da patladı. Çıkan yangın yaklaşık 2 saat sonra söndürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!