Sur'da şehit olan Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Surda şehit olan Astsubay son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 11:49

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç, düzenlenen törenle memleketi Erzincan'a uğurlandı. 

Haberin Devamı

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ederken, dün çıkan çatışmada ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Surda şehit olan Astsubay son yolculuğuna uğurlandı


Tören, şehit Tamer Meriç'in cenazesinin katafalka koyulması, saygı durusu ve özgeçmişinin okunmasıyla başladı. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu konuşmasına şöyle devam etti:

"Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması; uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar.  Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmanın ardından Şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Erzincan'a uğurlandı. Uğurlama töreninin ardından Bakan Ramazanoğlu, Orgeneral Huduti ve Vali Aksoy Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yatan yaralı asker ve polisleri ziyaret ederek hastane yetkililerinden bilgi aldılar. Yaralı asker ve polislerle yakından ilgilenen Bakan Ramazanoğlu ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!