Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 12:52

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği, 1 polisin şehit olduğu ve 2 polisin yaraladığı merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'da çatışma! Olay yerinden ilk görüntüler
Haberin Devamı


Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, “Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesi’nde 28 Kasım 2015 Cumartesi günü 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI

Sokağa çıkma yasağının ardından bir grup Şeyh Said Meydanı'nda toplandı. Terör örgütü PKK lehine slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdühale ederek dağıttı. Sur İlçesi'nde yoğun patlama ve silah sesleri devam ederken operasyonun yapıldığı bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. 

Haberin Devamı

Olaylar Diyarbakır'ın merkezi olan Yenişehir Mahallesi Afis Semti'ne de sıçradı. Kentin en önemli caddesi Ekinciler Caddesi üzerine çıkan gruplar, caddeyi trafiğe kapatarak sloganlar attı. Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada esnaf kepenklerini kapatırken, halkın da evlerine çekildiği görüldü. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!