Şüpheleri evsizlere çekti

Güncelleme Tarihi:

Şüpheleri evsizlere çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 00:00

Sarai Sierra cinayetiyle ilgili polis her türlü ihtimali düşünüyor. En güçlü senaryo ise katil, genç kadını evinde öldürdü, cesedi bilerek surların oraya atıp üzerine battaniye örttü. Amacı şüpheleri bölgede yaşayan evsizlere atmak.

Haberin Devamı

SARAYBURNU, Cankurtaran’da tarihi surlardaki dehlizde cesedi bulunan ABD’li fotoğrafçı Sarai Sierra (33) cinayetinde polis, yaklaşık 40 kişilik ‘olağan şüpheli’ listesi oluşturdu. Polisin elindeki en güçlü senaryoya göre, katilin istediği de tam buydu. Katil, Sarai’yi başka bir yerde öldürdü. Cinayet işleme potansiyeli bulunan madde bağımlılarının, evsizlerin ve kaçak göçmenlerin kaldığı surlara cesedi attı. Katilin planına göre, polis bu kişiler arasından katili belirlemeye çalışırken, gerçek katil olan biteni hep uzaktan izliyor olacaktı.

BARDAN KATİLİN EVİNE

Haberin Devamı

Polisin üzerinde durduğu bu senaryoya göre; katil, Sarai’yle, Eminönü bölgesinde fotoğraf çekimi yaptığı sırada tanıştı. Bu tanışma bir eğlence mekanında devam etti. Bardan katilin evine geçildi. Evde, katil, Sarai’nin kabul edemeyeceği bir teklif yaptı. Aralarında tartışma çıktı. Tartışma, boğuşmaya dönüştü. Katil, Sarai’nin başına sert bir cisimle vurdu ve öldürdü. Katil cesedi, suç işleme potansiyeli yüksek olan kişilerin yaşadığı Cankurtaran’daki surlardaki dehlize attı. Katil, cesetle buradaki ‘olağan şüpheliler’in temas edeceğini ve DNA’larını ceset üzerinde bırakacaklarını da hesap etti. DNA seçeneğini güçlendirmek için surlarda bulduğu evsizlere ait bir battaniyeyi cesedin üzerine örttü. Polis kaynaklarının cesedin bulunduğu akşamki ilk yorumları da bu ihtimale uygun şekilde “Cesedin bulunuş şekli, başka bir yerden getirilerek buraya atılmış gibi görünüyor” olmuştu.

Amerikan medyasının peşinde olduğu Steven Sierra, ülkesine iner inmez başka bir kapıdan çıkarıldı. Kocanın ‘kaçışı’, hikâyesini bir gazete ya da TV kanalına satmış olabileceği yorumlarına yol açtı.

Haberin Devamı

Taylan sosyal çevresi olan bir kişi’

SARAI Sierra cinayetinde adı Taylan ve Tarkan olarak basında geçen kişinin avukatı Özkan Polat, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek bilgi aldı. Müvekkillinin sosyal çevresi olan, mastırını yurtdışında yapmış bir kişi olduğunu söyleyen Avukat Özkan Polat, “Biz kendimiz gelerek olayla ilgili polise bilgi verdik. Bütün belgeleri polise teslim ettik” dedi. Müvekkilinin ifadesinde genç kadın ile gittikleri barın tuvaletinde ilişkiye girdiklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine Polat, “Müvekilimle Sarai Sierra arasında duygusal bir bağ ve ilişki yok. Kısa süreli çay, kahve içmişler” dedi.

CENAZESİ OMUZLARDA TAŞINDI/ FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Taylan’ yalan söylüyor

CİNAYETE kurban giden genç kadının yakınları dün gazetelere yansıyan “Bir barda seviştik” diyen Taylan lakaplı Tarkan K.’ye öfkeli. İstanbul’a gelmekten son anda vazgeçen Sarai’nin yakın arkadaşı Magdalena Rodriguez, “Taylan, yalan söylüyor. Sarai onunla birlikte olsa mutlaka bana söylerdi. Taylan’ın dediklerine bir saniye bile inanmadım. Sarai, isteyerek ve bilerek, kendisinin iyiliğini düşünmeyen insanlarla bir arada olmazdı” diye konuştu. ? Razi CANİKLİGİL  NEW YORK

Sarai Sierra’nın cenazesini taşıyan Türk Hava Yolları uçağı dün saat 13.25’te New York’a hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!