Süper öğretmen

Güncelleme Tarihi:

Süper öğretmen
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 07:00

21 yıllık sınıf öğretmeni olan Ayşe Melek Okuyucu, 20 senesini judo sporuna verdi. Sakatlanınca atlı okçuluğa yöneldi. 6 yıldır da bu sporla ilgilenen Okuyucu, “Dönem dizilerinin çekilmeye başlamasından beri oyunculuk teklifleri geliyor” dedi.

Haberin Devamı

ERZURUM’da, Nimet-Mükrim Okuyucu çiftinin 4 kızından en büyüğü Ayşe Melek Okuyucu (39), 10’u milli sporcu olmak üzere 20 yılını verdiği judoyu sakatlanınca bırakmak zorunda kaldı. Yüzlerce madalya, kupa ve şampiyonluk elde eden Okuyucu, bu kez atlı okçuluğa ilgi duymaya başladı. 6 yıldır bu sporla uğraşan Okuyucu, 4 sene önce Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulübü’nü kurdu. 100’ün üzerinde sporcunun bulunduğu kulüpte erkeklere ve kadınlara at binmeyi ve at sırtında ok atmayı öğreten Okuyucu, her atışını 12’den vuruyor. Atatürk Üniversitesi Atçılık ve At Bölümü’nde son sınıf öğrencisi olan Okuyucu, Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk takımlarını çalıştırıyor. Okuyucu hayali olan, Türkiye’nin ilk kadın atlı okçuluk takımını da kurdu. 21 yıllık sınıf öğretmeni olan Okuyucu öğrencilerini, sporcularını ve 4 yıldır birlikte olduğu atı ‘Boksör’ü çok sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Süper öğretmen

Birçok film teklifi aldığını kaydeden Ayşe Melek Okuyucu, “Dönem dizilerinin çekilmeye başlamasından beri oyunculuk teklifleri geliyor. Annem olaya biraz soğuk bakmıştı. Teklifler sıkça gelmeye başlayınca annem de kabul etti. Dizi ve filmlerde savaşçı kadın rolünü oynayacağım. Tabii ben devlet memuruyum. Kurumum bu konuda son sözü söyleyecek mercidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!