Süper Grup, Kraliçe için söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Süper Grup, Kraliçe için söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 01:59

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in tahta çıkışının 50'nci yıldönümü için, dünyanın en ünlü müzisyenleri bir araya geliyor. Eski Beatles grubunun üyesi Paul McCartney, Rolling Stones'dan Mick Jagger, ve Genesis'in eski bateristi Phil Collins, birlikte çalıp söyleyecek.

İngiliz Sunday Telegraph Gazetesi, 3 Haziran'da Buckingham Sarayı'nda yapılacak olan Kraliçe Elizabeth'in tahta çıkışının 50'nci yılı kutlamalarına, basta Paul McCartney, vokalde Mick Jagger ve davulda Phil Collins'ten oluşan dünyanın en tanınmış ‘‘süper grubunun’’ katılacağını yazdı.

Haberde, BBC'den canlı yayınlanması beklenen konserde, süper grubun yanı sıra ‘‘soul müziğin kraliçesi’’ Aretha Franklin ile ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Stevie Wonder'ın da kraliyet ailesinin önde gelen üyeleri ve 12 bin kişilik izleyici topluluğu önünde şarkı söyleyeceği kaydedildi.

Kutlamalara kimlerin davet edileceğinin belli olmadığını kaydeden gazete, kraliçenin 60 milyon nüfuslu İngiltere'nin hepsini davet etmek istediğini, ancak bunun mümkün olmadığını yazdı. Her türlü aktivitenin ücretsiz olacağına dikkat çekilen kutlamaya katılacakların çok önemli kimseler olacağına dikkat çekiliyor.

Kraliyet yetkilileri, konserin 1977'de Elizabeth'in 25'inci yıldönümündeki gibi başarıya ulaşacağını umduklarını belirttiler.

Futbol fanatikliği ile bilinen İngiltere'de birçok kişi, ‘‘Kraliçenin 50'nci yıl kutlamasının Milli takımın dünya kupası kazanmasından beş kat daha önemli olduğunu’’ söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!