Super Bowl'da göğüs skandalı

Güncelleme Tarihi:

Super Bowlda göğüs skandalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2004 00:52

ABD'de her yıl Amerikan futbol liginin finalinde (Super Bowl) hayat tamamen durur ve milyonlarca insan, sonucu merakla beklenen maça kilitlenir.

Bu yıl Houston kentinde yapılan finalin devre arasındaki gösteri sırasında, pop yıldızları Janet Jackson ile Justin Timberlake arasında yaşananlar, maçı bir anda ikinci plana itti. Timberlake, bir anda Jackson'un göğsünü açarak büyük bir skandala neden oldu.

SÜPER Bowl, ABD'nin en önemli ve en çok ilgi çeken spor organizasyonu. Her yıl kadın erkek, çoluk çocuk milyonlarca Amerikalı, Amerikan futbol liginin bu en çok ilgi çeken finalinin sonucunu merakla bekler ve izler. Koca ülkede hayat, adeta kısa bir süre için durur. Bu yıl Houston kentindeki Reliant Stadyumu'nda oynanan ve 70 bin seyirciyle 3200 medya mensubunun izlediği ‘‘New England Patriots’’ ile ‘‘Carolina Panthers’’ takımları arasındaki final, maçın devre arasındaki şovda dünyaca ünlü pop yıldızları Janet Jackson ve Justin Timberlake arasında yaşananlar nedeniyle gölgede kaldı.

ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜ

New England Patriots'un 32-29 kazanarak kupayı kazandığı maçın devre arasında düzenlenen şova katılan siyahi yıldız Janet Jackson ile Justin Timberlake, birlikte dans edip şarkı söylerken Timberlake, bir anda elini uzatarak 100 milyon civarında TV izleyicisinin gözü önünde Jackson'un sağ göğsünü açtı. Neye uğradığını şaşıran Jackson, toparlandı ama olan olmuştu. CBS televizyonu, hemen görüntüyü keserken izleyicilerden göğüs şov için tepki aldı.

TİMBERLAKE'TEN ÖZÜR

Olaydan sonra Timberlake, ‘‘Super Bowl'un devre arasında meydana gelen olaydan ötürü rencide olanlar adına çok üzgünüm. İstemeden oldu’’ diye konuştu ve olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Maçı yayınlayan CBS Televizyonu sözcüsü Leslie Anne Wade, olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirtirtti ve ‘‘CBS, olaydan ötürü üzüntülerini bildirir. CBS yetkilileri, bir haftadır şovla ilgili olarak yapılan tüm provaları izlediler ve böyle bir şeyin şova dahil olduğuna tanık olmadılar’’ dedi.

Şovu düzenleyen MTV de tepkilerden nasibini aldı. Ulusal Futbol Federasyonu NFL Başkan Yardımcısı Joe Browne, ‘‘MTV'nin bir daha Super Bowl devre arası yapımcılığını üstlenmesi ihtimal dışıdır’’ diye konuştu. MTV ise kendini, ‘‘olay tamamen plan dışıdır ve istenmeden meydana gelmiştir’’ diyerek kendini savundu.

Jackson'un koregrafı Gil Duldulao da ‘‘Super Bowl'un şimdiye kadar böyle bir şova tanık olduğunu sanmıyorum. Şoke olduk. Ama herşey bir yana, Janet işini çok iyi yaptı’’ dedi.

DEVLET SORUŞTURMASI

ABD Federal Haberleşme Komisyonu da yayından sonra devreye girerek skandala dönüşen şovun yayınıyla ilgili soruşturma açıklaması talimatı verdi. Kurumun başkanı Michael Powell, gösteriyi ‘‘seviyesiz, kaba ve acınacak halde’’ olarak niteledi ve ‘‘Halkımız daha iyisini hakediyor. Bunu soruşturacağız’’ dedi.

Savunma oyuncusu Angie Everhart

New England Patriots ile Carolina Panters takımları arasındaki final öncesi düzenlenen şovlardan birinde, ülkenin önde gelen iç çamaşırı mankenleri, iç çamaşırlarıyla iki takım halinde maç yaptılar. Sporcu güzellerden biri Sylvester Stallone'nin eski sevgilisi aktris ve top model Angie Everhart'tı.

TV’de 30 saniye reklam vermek 2.3 milyon dolar

Her yıl sonucu kadar düzenlenen benzersiz şovlarıyla büyük ses getiren Super Bowl finalini yaklaşık 100 milyondan fazla insan da ekranlardan izliyor. Bu yılki finalleri naklen yayınlayan CBS televizyonu, karşılaşma arasındaki reklamların 30 saniyesi için 3.2 milyon dolar talep etti. Reklamlarda iktidarsızlığa karşı geliştirilen ilaçların tanıtımıyla erkek seyircilere ulaşmaya çalışan spotlar dikkat çekti. Reklam genelde tatmin etmezken dikkat çeken spotlar ‘‘Budweiser’’ biralarına aitti.

Finaldeki şovlar da benzersiz nitelikte oldu. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı dev stadyumda, maç başlamadan önce sahneye çıkan Josh Groban ve Aerosmith grubuyla solisti Steven Tyler, şarkılarıyla seyircileri coşturdu. Amerikan Milli Marşı'nı ise son günlerin yükselen yıldızı seksi pop şarkıcısı Beyonce Knowles okudu.

Devre arasındaki şova, Jackson ile Timberlake'in dışında, P Diddy, Nelly ve Kid Rock katıldı.

Maçtan önce dünyaya dönerken parçalanan ve tüm mürettebatı ölen uzay mekiği Columbia da anıldı. Anma töreninde, yeniden uçuşa başlayacak uzay mekiğinin 7 kişilik mürettebatı da hazır bulundu.

Maçı izleyen ünlüler arasında, Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Senatör John Kerry de vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!