Sungur'dan tam isabet! Hava, kara ve denizde korku salacak...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 12:46

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SUNGUR Hava Savunma Sistemi'nin portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'SUNGUR, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı.

Sungurdan tam isabet Hava, kara ve denizde korku salacak...

Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR Hava Savunma Sistemi portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek' ifadesini kullandı.

YERLİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ ‘SUNGUR’UN ÖZELLİKLERİ

Kademeli hava savunma sistemimizin yeni üyesi, portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek. Sungur, hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahip.

Haberin Devamı

Sungurdan tam isabet Hava, kara ve denizde korku salacak...

Sungur, hava unsurlarına karşı etkinliği ve yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği ve karşı tedbir özelliği, titanyum harp başlığı, hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sistem."

FATHRETTİN ALTUN'DAN 'SUNGUR' PAYLAŞIMI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yerli hava savunma sistemi 'Sungur' ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Altun yaptığı paylaşımda, ''Yerli ve millî imkanlarla geliştirdiğimiz SUNGUR Hava Savunma Sistemimiz hareketli hedefe karşı başarılı test atışını gerçekleştirdi. Gelişen savunma sanayimizle birlikte göklerimiz artık çok daha güvenli olacak. Bu gurur hepimizin.'' dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!