Sunexpress'in yolcu sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Sunexpressin yolcu sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 15:08

SunExpress Hava Yolları şirketinin bu yılın altı aylık döneminde yolcu sayısını yüzde 35 artırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger yaptığı yazılı açıklamada, Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Hava yolu şirketinin, bu yılın ilk yarısında elde ettiği operasyonel sonuçların kendileri açısından oldukça iyi olduğunu belirtti. SunExpress'in, bu yılın altı aylık bölümünde, geçen yılın aynı dönemine oranla, yolcu sayısını yüzde 35 artırarak 1 milyon 776 bin 834'e, gelirini yüzde 31,3 artırarak 161 milyon 600 bin avroya çıkardığını belirten Schwaiger, şunları kaydetti:

“Uçuş sayısını da yüzde 28,3 artırarak 12 bin 988'e yükselttik. Bu sonuçlarla, SunExpress 2008'in ilk yarısında üçte bir oranında büyümeyi başardı. Türkiye'nin en yaygın bölgesel uçuş ağına sahip özel hava yolu olan SunExpress, doluluk oranını da yüzde 2,9 artırarak, 2008'in ocak ve temmuz ayları arasında yüzde 75 dolulukla uçtu.

Haberin Devamı

Sektörümüzün bu çalkantılı günlerinde, sürdürülebilir büyüme, temel başarı kriteri oldu. SunExpress iş modeli başarısını kanıtladı. Aldığımız operasyonel sonuçlar, hepsi kıvrık kanat uçlarına sahip verimli, yeni ve modern uçaklarımız ve uyguladığımız masraf kısma programı şirketimizi artan yakıt masrafları karşısında çok kuvvetlendiriyor.”

Sunexpress'in uçtuğu tüm pazarlarda İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir ve Antalya, Bodrum, Dalaman'da ciddi bir büyüme yakaladıklarını ifade eden Shcwagier, yolcularına en yüksek kalite standardını sunmaya devam ederek, yıl sonu hedeflerini de yakalayacaklarından emin olduklarını vurguladı.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI HACI SAY

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da, geçen yıla kıyasla Haziran ayı sonuçlarının mükemmel olduğunu bildirdi. Say, şunları kaydetti:

“Sağlıklı bir sezon geçirebilmek bizim ölçülerimizdeki bir hava yolu için çok önemli. Büyüme rakamlarımız bunu garantiliyor. Hatta 2008 yaz sezonundan o kadar umutluyduk ki bir Boeing 737-800'ü, ekibiyle birlikte kiraladık. Şu anda talebi karşılayabilmek için faaliyetlerimize 18 uçakla devam ediyoruz.”

SunExpress'in İstanbul Sabiha Gökçen'den düzenlediği uçuşların çok iyi başladığını ve uçuşların ilk üç ayı olan Nisan-Haziran arasında 198 bin yolcu taşıdıklarını ifade eden Say, “İlk altı ayda İzmir'e ulaşan ve İzmir çıkışlı uçuşlarımızda 589 bin yolcu taşıdık. Bu rakam önceki yıla oranla yüzde 25 büyüme demektir. Ana iş kolumuz olan Antalya, Bodrum, Dalaman hatlarına turizm taşımacılığında ise yaklaşık 990 bin yolcuyu uçurarak yüzde 17,1 oranında büyüme elde ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!