Sülük yine tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

Sülük yine tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daha önce tehdit ettiği bir yargıcın davasından çekilmesini sağlayan ‘Ölüm Makinası’ Abdullah Sülük, şimdi yeni yargıçlara da mektupla hakaret yağdırdı.

KARIŞTIĞI birçok öldürme olayı nedeniyle adı ‘Ölüm Makinası’na çıkan Abdullah Sülük, yargılandığı Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıçlarına gönderdiği mektupta, ‘‘Sizin gibileri pazarda kiloyla satıyorlar, kilonuzu kaça sattınız?’’ dedi.

Hakaret dolu mektup yazdı

Sülük, Murat Çetinkaya'yı öldürmek, Erol Keloğlu'nu da öldürmeye teşebbüsten yargılandığı Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği mektupta, şöyle dedi: ‘‘Şubede 17 gün işkence gördüm. Onlardan kurtulup sizin gibi ş......rin eline düştüm. Sizin gibi ş...ler beni yargılayamaz. Başka mahkemede yargılanmak istiyorum.’’

Mektup nedeniyle yeni dava

Sülük'ün tehdit mektubu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı yeni bir dava açtı. Sülük ve kardeşi Ramazan Sülük hakkında 'Görevden dolayı mahkeme heyetine hakaret' suçundan 5'er yıl hapisleri istendi. Bu davaya Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi bakacak.

Daha önce de yapmıştı

Sülük, Hollanda'da öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Celal Ateş'in ‘‘Ana’’ lakaplı eşi Gülbahar Ateş ile birlikte yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı'nı, daha önce tehdit etmişti. Bu tehdit üzerine mahkeme başkanı, can güvenliği gerekçesiyle davadan çekilmişti.

Hiçbir yargıç istemiyor

Abdullah Sülük, daha önce yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Azmi Ulu'ya benzer tehdit ve hakaretlerde bulunmuştu. Bunun üzerine Başkan Ulu, ‘‘üzerinde baskı olduğunu’’ belirterek davadan çekilme kararı aldı. Bir üst mahkeme, yargıcın bu istemini yerinde bularak İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Sunusi Öztemur'u davaya bakmakla görevlendirdi. Başkan Öztemur da ‘‘Can güvenliği konusunda ayrıcalık yapılamaz’’ gibi ilginç bir gerekçeyle görevlendirmeye itiraz etti. Bu itiraz da, ‘‘Görevlendirilen hakimin itiraz yetkisinin bulunmadığı’’ gerekçesiyle reddedildi. Öztemur bu karara da karşı çıkarak dosyanın Yargıtay'ca incelenmesini istedi. Yargıtay da itirazı reddetti. Dava, halen 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Yargılandığı davalarda mahkeme heyetlerine hakaret ve tehditi alışkanlık haline getiren 'Ölüm Makinası' Abdullah Sülük'ün tehditleri Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sökmedi. Hakim Zekeriya Dilsizoğlu başkanlığındaki heyet, Sülük'ün tehditleri karşısında geri adım atmazken, Abdullah Sülük hakkında mahkeme heyetine hakaretten dava açıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!