Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:52

Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere yönelik bombalı, silahlı saldırıdan 4 gün sonra bu kez de Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü hedef seçildi. Cüzdanını kaybettiğini İngilizce söyleyerek içeri girmeye çalışan sol eli cebinde çarşaflı kadın terörist, şüphelenen polis Kenan Kumaş’ın engel olması üzerine üzerindeki bombayı patlattı. Polis Memuru Kenan Kumaş şehit oldu, bir polis hafif yaralandı. Canlı bomba öldü. Canlı bombanın kimliğinin Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi, acı tesadüf ortaya çıktı. Şehit polis memuru Kenan Kumaş, iki ay önce doğan kızına "Elif" ismini vermişti...

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de saldırının ardından İstanbul Emniyeti, benzer eylemler için teyakkuza geçmişti. Dün saat 17.00 sıralarında Sultanahmet çevresinde canlı bomba söylentileri üzerine bölgede önlemler arttırılırken canlı bomba olduğundan şüphelenilen bir kadın aranıyordu. Saat 17.20’de Yerebatan Caddesi’ndeki Turizm Şube Müdürlüğü’ne bir kadın geldi. Kadın, İngilizce, cüzdanını kaybettiğini söyleyerek içeri girmek istedi. İçeri doğru yürürken şüphelenen polisin müdahale etmesi üzerine binanın girişinde üzerindeki bombayı patlattı.

Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit
ŞEHİT FİZİK ÖĞRETMENİYDİ

Patlamanın etkisiyle kadın terörist olay yerinde öldü, 31 yaşındaki polis Kenan Kumaş ağır, polis Taner Şenel de hafif yaralandı. Haseki Hastahanesi’ne götürülen yaralı polislerden Kenan Kumaş şehit oldu.

CANLI BOMBA SALDIRISINDAN FOTOĞRAFLAR


BOMBACI HAMİLEYMİŞ

Haberin Devamı

Terörle Mücadele ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, biri kadının üzerinde diğeri çantasında buldukları iki bombayı kontrollü patlattı. Polis, yapılan inceleme sonrasında canlı bombanın hamile olduğunu bildirdi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit


EŞİ HASTANEYE KOŞTU

Olayı duyan şehit polis memuru Kenan Kumaş'ın eşi Gülcan Kumaş, 2 aylık bebekleri Elif Yaren ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Gülcan Kumaş'ın hastaneden ayrılırken güçlükle ayakta durduğu ve koluna kadın polislerin girdiği dikkat çekti. Kumaş'ın, araca bindikten sonra ise 2 aylık bebeğini kucağına alarak sarıldığı ve gözyaşı döktüğü görüldü.

Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit
Başbakan Davutoğlu: Kendilerini feda etme pahasına engellediler

CENAZE ADLİ TIP'A KALDIRILDI

Kenan Kumaş'ın cenazesi ise saat 20.40 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak, cenaze aracıyla Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

CENAZE TRABZON'A GÖTÜRÜLECEK

Haberin Devamı

Şehit polis memuru Kenan Kumaş için saat 12.00'de Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek. Şehit polisin cenazesi, törenin ardından, memleketi Trabzon'un Tonya ilçesine götürülerek toprağa verilecek.

Sultanahmet’te canlı bombalı saldırı: 1 şehit
Vali Şahin'den saldırı sonrası açıklama

BAKMADAN GEÇME!