Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 23:07

TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken geceye geceye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kürsüden yaptığı konuşma damga vurdu. Soylu kürsüye 9 klasörle gelirken CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün kendisinin de bırakacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesine ilişkin konuştu. Kürsüye 9 klasörle gelen Süleyman Soylu, CHP'nin eleştirilerine yanıt verdi.

Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi


Klasörlerden çıkardığı 'İftiralar', 'Yalanlar', 'Hakaretler' başlıklı çok sayıda dövizle CHP'ye yüklenen Soylu'nun iddiaları ana muhalefet sıralarından sık sık tepki gördü.

Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi


Soylu'nun konuşması sonrasında yerdeki onlarca dövizi AK Parti milletvekilleri topladı.

Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi

Haberin Devamı

‘ERDOĞAN SİYASETİ BIRAKTIĞI GÜN BEN DE BIRAKACAĞIM’

CHP’li Özgür Özel’in kendisine yönelik, “FETÖ’nün Erdoğan sonrası genel başkan projesi” iddiasına yanıt veren Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanı siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısının içinden girmeyeceğim” dedi.

Soylu, Meclis’te dün akşam bakanlığının bütçe görüşmelerinde, eski siyaset arkadaşı Vedat Demir’in FETÖ’cü çıktığı iddialarına ilişkin de, “13 yaşında DYP’nin gençlik kollarındaydık, o Yeni Asya cemaatndendi, yıllarca beraber siyaset yaptık, 1990’a kadar. Ben ilçe başkanı olduktan sonra kendisini görmedim. Yılar sonra CHP milletvekili Oktay Ekşi’nin yanında gördüm, Ekşi, en iyi iletişimci diye kendisini Basın Konseyi Genel Sekreteri yaptı. 2008’de GİK’e ben aldım, akademisyen diye, 2009’da görevimiz bitti. Doğumundan beri anti FETÖ’cüdür. Ne zaman ABD’ye gitti, orada Gülen cemaatine intisap etti, hepimiz de kendisini ayıpladık, yanlış yapıyorsun dedik. Sonra ne zaman Türkiye’ye geldi, ne yaptı haberimiz olmadı. Babam olsa FETÖ ile ilişkisi varsa gereğini yapmazsam namerdim” dedi.

Soylu, DP’den AK Parti’ye geçişiyle ilgili de, “Bana dönek diyorsunuz, ben döneğim öyle mi, ben sağdan sağa geldim, Sayın Erdoğan bizi sağa sola yem ettirmedi, benimle aynı saflarda siyaset yapan arkadaşlarımız sağdan sola geldiler, 1980 öncesi ülkücü olanlar sizinle beraber, onlar dönek değil öyle mi, siz kendi içinizdekilere söyleyemediğiniz için benim üzerimden söylüyorsunuz, yazıklar olsun size” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, “ByLock’cu bakan, milletvekili” iddialarına karşılık da, “‘Bu hükümette 4 ByLock’çu var’ dedi, bulsun istifa etmezsem namerdim, 60 tane değil bir tane milletvekili ByLock’çu bulsun bir gün görev yapan şerefsizdir” dedi. ANKARA

Süleyman Soylu 9 klasörle kürsüye geldi









 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!