Rus büyükelçisini öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili son bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Rus büyükelçisini öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaşla ilgili son bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 07:27

Ankara'da Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik suikastla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Suikastçı polis Mevlüt Mert Altıntaş, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin hemen yakınındaki bir otele yerleşmiş. Suikast planını burada yaptığı değerlendiriliyor. Bir diğer iddia rezervasyonu 14 Aralık'ta, saldırıdan günler önce yaptığı yönünde. Muayene tutanağına göre Büyükelçi Karlov'a 11 el ateş ettiği ortaya çıktı. İşte şok suikastla ilgili son haberler...

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın rapor alarak işe gitmediği belirlendi.

Altıntaş'ın saldırının meydana geldiği Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin hemen arka bitişiğinde bulunan bir otele yerleştiği, otel odasında suikast planı yaptığı değerlendiriliyor.

TRAŞ OLUP ÇIKMIŞ

Altıntaş’ın, akşam saatlerinde kaldığı otelde traş olup, takım elbise giyip kravat taktıktan sonra yaya olarak Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne geçtiği öğrenildi.

MUAYENE TUTANAĞI BELLİ OLDU

Adli Tıp Kurumu tutanağına göre saldırgan 11 el ateş etmiş. Büyükelçi Karlov'un vücuduna 9 kurşun isabet ettiği belirlendi. Olay yeri kamera kayıtlarına göre Mevlüt Mert Altıntaş'ın 11 el ateş ettiği belirlendi. 2 kurşunun Karlov'a isabet edip çıktığı ihtimali değerlendiriliyor. 

Olayın ardından etkisiz hale getirilen polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın eylemde kullandığı silahın NATO standartlarında, 9x19 kalibre, şarjör kapasitesi 15 1, 18 1, 20 1 olarak değişen Canik marka olduğu da anlaşıldı.

 REZERVASYON 14 ARALIK'TA

AA'nın geçtiği habere göre ise saldırgan Altıntaş, sanat merkezine çok yakın olan oteli 14 Aralık'ta telefonla arayarak dün için rezervasyon yaptırmış. Otele dün gelen Altıntaş, 214 numaralı odaya yerleşti. Otel odasında saldırıya hazırlanan Altıntaş, daha sonra Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gitti. Olayın ardından polis tarafından arama yapılan Altıntaş'ın kaldığı otel odası mühürlendi.

'BEN BU SAATTEN SONRA BURADAN SAĞ ÇIKMAM'

Saldırganın tabancasındaki şarjörle birlikte iki şarjör mermisi olduğu belirtildi. Jonh F. Kennedy Caddesi'nde görevli trafik polislerinin ilk müdahaleyi yaptığı olayda Altıntaş'ın, polislerin, "Teslim ol, silahını at, seni buradan canlı çıkartalım." çağrısına, "Ben bu saatten sonra buradan sağ çıkmam, zaten sağ çıkmaya gelmedim." karşılığını verdiği iddia edildi.

MEVLÜT MERT ALTINTAŞ KİMDİR?

Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş, 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı Altıntaş’ın Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2012’de İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu’na girdiği, mezun olduktan sonra ise çevik kuvvet polisi olarak göreve başladığı öğrenildi. Altıntaş’ın 2.5 yıldır Ankara Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı belirlendi.

Rus büyükelçisini öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaşla ilgili son bilgiler

Fotoğraf: Burhan Özbilici / AP



GÜNÜN VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!