Suda partizanlık

Güncelleme Tarihi:

Suda partizanlık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir damla suya hasret kalan Sultanbeyli'nin FP'li Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, İSKİ'den tankerlerle gelen suyu kendi yandaşlarına dağıttırıyor. Kendisine oy vermeyen mahalleleri susuz bırakan Koçak'a isyan eden vatandaşlar, ‘‘Bize Kerbela'yı yaşatıyor’’ diye tepki gösterdiler.

Eksik su şebekesinin döşenmesi ve iki depo inşası çalışmaları süren, yıllardır su probleminin yaşandığı İstanbul'un Sultanbeyli İlçesi'nde yaşayanlar, bir damla suya hasret. Susuzların imdadına yetişen İSKİ tankerlerinin, belli mahallelerde sürekli su dağıttığı, bazılarına ise hiç uğramadığı ileri sürülüyor. Bunun nedeninin yerel seçim sonuçlarında yattığını iddia eden semt sakinleri, eski Refahlı, şimdi Fazilet Partili olan Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak'ın, kendisine oy çıkmayan semtlerde oturanları susuz bırakarak cezalandırdığını öne sürüyorlar. Sultanbeyli, Yavuzselim, Akşemsettin ve Orhangazi mahallelerinde oturanlar, susuzluktan yakınıyor. Başkanın seçim sonuçlarını tek tek inceleyip hangi mahalleden kendisine oy çıktığını, hangisinden desteklenmediğini saptadığını ileri süren semt sakinleri, ‘‘Başkan kendi yandaşlarını ihya ederken, geri kalanlara da susuz yaz geçirtmek için plan yapmış. Bizleri bu yolla ıslah etmeyi düşünüyor herhalde. Bu nedenle yaz ortasında Kerbela'yı yaşıyoruz’’ dediler. Öte yandan, Sultanbeyli'nin ‘‘sandıktan cezalı’’ sakinlerinin suyu da İstanbul'un karşı yakasından, Beşiktaş'tan sağlanıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, Sultanbeyli'de çok sayıda kişinin bizzat kendisine gelerek su istediğini belirterek ‘‘Buraya gelip bize su verin diye yalvardılar. Bunun üzerine haftada iki gün bir tankerimizin deposunu doldurarak bu mahallelere gönderiyoruz ve oradaki vatandaşlara su sağlıyoruz’’ dedi. Beşiktaş Belediyesi'ne ait tankerin salı ve perşembe günleri seçim cezası alan bu mahallelere ulaşması ile birlikte, semt sakinleri sevince boğuluyor. Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak'a oy vermeyen mahalle sakinleri bir başka ilçeden gelen suyu varil ve kovalarına doldururken, seçimlerin yaklaşmasını dört gözle beklediklerini söylüyorlar.

Bir bidon suyla uçtu

Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Maşadov, 12 günlük Türkiye ve ABD ziyaretini tamamlayarak dün ülkesine döndü. Maşadov, Rusya Federasyonu tarafından gönderildiği öğrenilen Tupolev 134 A-3 tipi özel uçakla dün saat 11.00'de Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye hareket etti. Maşadov ve beraberindeki heyet uçağa 10 valizin yanı sıra bir bidon da su ile birlikte bindi. Maşadov'un yanında su götürmesinin uçaktaki yetersiz ikramdan kaynaklandığı öğrenildi.

Beşiktaş'tan yardım

FP'li Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak'ın su vermediği mahallelerin sakinleri, çareyi Beşiktaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Ayfer Atay'a başvurmakta buldular. Şimdi cezalı semtlere haftada 2 gün Beşiktaş Belediyesi tarafından tankerlerle su gönderiliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!