Suda doğum 'ölümcül' olabilir

Güncelleme Tarihi:

Suda doğum ölümcül olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 00:00

Suda doğum yapmak özellikle son yıllarda çok popüler olsa da uzmanlar bunun da zararları olabileceğini belirtiyor. Doktorlara göre suda doğum ölümcül bile olabilir. Anneye ve bebeğe herhangi kanıtlanmış bir faydası olmayan suda doğum kanamaya, enfeksiyona ve boğulmaya neden olabilir.

Haberin Devamı

Amerikan Pediatrik Akademisi ve Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Koleyinden uzmanlar henüz hakkında çok az bilimsel araştırma yapılan suda doğumu kadınların mümkün olduğunca az tercih etmesini öneriyor. Suda doğumun savunucuları ise özellikle ilk kez doğum yapacakların daha rahat doğum yapmasına yarayacağını söylüyor. Yapılan bir araştırmaya göre ise suda doğan her 12 bebekten birinin özel bakım servisine alındığı belirtildi.

Harvard Üniversitesi'nden Dr. Jeffrey Ecker, birçok kadının doğum öncesi havuza alınarak sancılarının azaltıldığını ancak bunun sualtında doğum ile aynı şey olmadığını belirtti. Bumpology kitabının yazarı Linda Geddes de suda doğumun bilinen bir faydası olmadığı gibi bilinen ciddi bir zararı da olmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!