Suç ortakları

Güncelleme Tarihi:

Suç ortakları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Teknoloji harikası TX dinleme cihazları, gizli belgeler ve orduya sızan casus şebekesi.

Türk Watergate'inin tam göbeğinde iki kadın: Tansu Çiller ve Meral Akşener. Genelkurmy ile Emniyeti birbirine düşürmekle suçlanan, politikacıların ve ünlü gazetecilerin telefonlarının dinlenmesinde rol oynadıkları iddia edilen iki kadın.

Esas önümüzdeki günlerde itiraflarla ortalık daha da şenlenecek.

Merakla bekliyorum. Kim kimi ele verecek? Suç ortaklardan hangisi konuşacak?

Söz suç ortaklarından açılmışken geçenlerde okuduğum bir yazıya değinmek istiyorum. Yazı başları belaya girmiş patronlarını asla ele vermeyen sekreterleri ya da danışmanlarıyla ilgili.

İlk örnek şimdiye kadar pek çok sayıda skandale isim babalığı yapmış olan Watergate'ten. Skandal patlak verdiğinde ele geçirilen teyp bantlarında, Başkan Nixon'un bir yakınıyla Watergate'ı nasıl örtbas edeceğini tartıştığı 18 dakikalık bölüm silinmişti. Yıllar sonra Başkan Nixon'un sekreteri Rose Mary Woods'un patronuna daha fazla zarar gelmesin diye böyle bir işe kalkıştığı ortaya çıktı. Rose Mary Woods hakkında dava açılmadı çünkü zaten olay Nixon'un başını yemişti.

Elizabeth Forsyth, Rose Mary Woods kadar şanslı değildi. Mali danışmanlığı yaptığı işadamı Asil Nadir İngiltere'den kaçınca, patronunun adına İsviçre bankalarında para aklamakla suçlandı ve sonuçta bir yıl hapis yattı.

Forsyth cezaevinden yeni çıktı ABD'de İrangate skandalının kilit adamlarından Oliver Stone'un sekreteri Fawn Hall da patronunu korumak için elindeki kanıtların çoğunu yoketti.

Sekreter Hall, İrangate belgelerini kendi elleriyle küçük küçük parçalara ayırarak yırttı. Dava sırasında oldukça hırpalandı ve sonunda kendisini uyuşturucuya verdi.

Yatından denize düşerek boğulan İngiliz basın imparatoru Robert Maxwell'ın asistanı Jean Baddeley de patronuna körü körüne bağlı olanlardan. Maxwell'ın ölümünden sonra, Mirror Grubu'nun emekli fonlarını yediği suçlamalarına karşı deliler gibi karşı çıktığı yetmiyormuş gibi, kendi danışmanlık şirketini kurduğunda da Maxwell'ın hem parasız, hem işsiz iki oğlunu da yanına aldı.

Türk Watergate'inde perde henüz tam aralanmadı.

İtiraflar başlayınca ortalık daha da karışacak. Kimilerinin dilleri çözülecek, kimileri susacak.

Bilmem dikkatinizi çekti mi? Yukarıda kendilerini tehlikeye atanların çoğu kadın, başları belaya giren patronları erkek. Türk Watergate'inin baş kahramanları ise iki kadın. Bizim Watergate'e bulaşan erkekleri ciddi bir sınav bekliyor şimdi, kadınlar kadar yürekli olduklarını kanıtlamak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!