Suç dosyamız

Güncelleme Tarihi:

Suç dosyamız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

En sabıkalı mahallemiz şarampol

Polisin araştırmasına göre en çok cinayet işlenen 3 semtimiz: Dokuma, Cumartesi Pazarı, Muratpaşa

Kentin suç dosyasını hazırlayan polis, Antalya'da en fazla suç işlenen mahallelerin Şarampol, Bahçelievler, Yenikapı ile Sanayi, Cumhuriyet ve Düden olduğunu belirledi. Polisin araştırmasına göre, kentte en çok cinayet, Dokuma, Cumartesi Pazarı ve Muratpaşa Mahallesi civarlarında gerçekleşti. Son 10 ayda 3 bin 79 hırsızlık olayı yaşanan kentte, ikinci yaygın suç ise kavga. 44 cinayet ve şüpheli ölüm vakası yaşanırken, 44 gasp ve soygun olayı meydana geldi. 19 ev, işyeri ve araç kundaklandı. 501 kişi kumardan göz altına alındı.

Semtlerdeki suç tablosu

CİNAYET: Dokuma, Cumartesi Pazarı ve Muratpaşa Mah.

KIZ KAÇIRMA: Habipler, Beşkonak ve Baraj Mahallesi.

DARP: Üçgen, Elmalı, Kışla Mahallesi, Milli Egemenlik , Cumhuriyet Cad. ve Kaleiçi.

Karşılıksız çek patladı

Antalya'da özellikle geçen yıl yaşanan ekonomik krizin etkileri ortaya çıkıyor. Birçok işyeri faaliyetine son verirken, karşılıksız çek suçunda patlama yaşandı. Mali Şube ekipleri, son 10 ayda 2 bin 908 karşılıksız çek için yasal işlem yapmak zorunda kaldı.

Antalya'nın suç haritası

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, kentin suç haritasını çıkardı. Toplam 18 ayrı suç kategorisinde yapılan araştırma sonunda en fazla suç Şarampol, Bahçelievler, Yenikapı ile Sanayi, Cumhuriyet ve Düden mahallelerinde işlendi. Polisin araştırmasına göre, kentte en çok cinayet, Dokuma, Cumartesi Pazarı ve Muratpaşa Mahallesi civarlarında gerçekleşiyor.

Son 10 ay içerisinde 3 bin 79 hırsızlık olayı yaşanırken bunlardan bin 766'sının faili yakalanamadı, bin 313 olay aydınlığa kavuşturuldu. Hırsızlık olaylarında 100'ü kadın olmak üzere toplam bin 755 zanlı adalet önüne çıkartıldı. Çeşitli semtlerden çalınan 199 araçtan 71'i bulunup sahiplerine teslim edilirken, 128'inin ise izine rastlanılamadı.

Kentte ikinci yaygın suç kavga. 10 ayda toplam bin 33 kavga meydana gelirken, bu kavgalara 310 kadın ile 882 erkek karıştı. Şehirde son 10 ayda 44 cinayet ve şüpheli ölüm vakası yaşandı. 11'i kadın olmak üzere 51 kişinin kurban gittiği bu olayların 37'si aydınlığa kavuşturuldu, 7'si hala çözülemedi. Cinayetlerde katil zanlısı olarak 5'i kadın 56 kişi tutuklandı.

Bu arada, 44 gasp ve soygun olayından dolayı biri kadın 66 kişi gözaltına alındı. Kentte toplam 19 ev, işyeri ve araç kundaklanırken, bunlardan dolayı 2'si kadın 22 kişi yakalandı. Kentte 501 kişi kumar oynamaktan adli makamlara sevkedildi, genel arama 207 ruhsatsız silahla yakalanan 7'si kadın 273 kişi de yargı önüne çıkarıldı.

Antalya'da özellikle geçen yıl yaşanan ekonomik krizin etkileri ortaya çıkıyor. Birçok işyeri faaliyetine son verirken, kentte karşılıksız çek olaylarında patlama yaşandı.

Mali Şube ekipleri, son 10 ayda 2 bin 908 karşılıksız çek için işlem yaparken, karşılıksız çeklerin tutarı 4 trilyon 630 milyar 71 milyon liraya ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!