Spencer Tracy Ödülü, Morgan Freeman'a

Güncelleme Tarihi:

Spencer Tracy Ödülü, Morgan Freemana
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 10:08

Oscar ödüllü ünlü Amerikalı oyuncu Morgan Freeman, Los Angeles'ta bulunan California Üniversitesi (UCLA) tarafından Spencer Tracy ödülüne layık görüldü.Üniversitenin geleneksel olarak her yıl dağıttığı ödül, oyunculuk mesleğinde üstün başarı gösteren aktör ya da aktrislere veriliyor.

Haberin Devamı

UCLA kampüs faaliyetleri direktörü Jason Kaminsky yaptığı açıklamada, 7 Mart'ta yapılacak bir törenle Freeman'a ödülünün takdim edileceğini belirterek, “Spencer Tracy'nin doğal tarzının, çağdaşları olan diğer oyunculardan ayırdığı ve gelecek nesiller için bir oyunculuk standardı oluşturduğu söylenir. Morgan Freeman'ın oyunculuğu için de aynı şeylerin söylenebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Clint Eastwood'un yönettiği “Milyon Dolarlık Bebek” filmindeki rolüyle Oscar ödülü kazanan Freeman, daha önce de “Street Smart”, ”Driving Miss Daisy” ve “The Shawshank Redemption” filmlerindeki rolleriyle üç kez Oscar'a aday gösterilmişti.

Morgan Freeman ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak, “Spencer Tracy pek çok kişi tarafından film tarihinin en iyi aktörlerinden biri olarak biliniyor. Bu ödülü almak benim için gerçek bir onur.” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Jimmy Stewart, Michael Douglas, Denzel Washington, Tom Hanks ve Anthony Hopkins daha önce Spencer Tracy Ödülü'ne layık görülen oyuncular arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!