Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı! Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 17:18

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından farklı branşlarda alımı gerçekleştirilecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sona erdi ve mülakat sonuçları açıklandı. Mülakata katılan öğretmen adayları, sözlü sınav sonuçlarına MEB'nin internet sitesi üzerinden erişim sağlayacaklar. Mülakatta başarılı olan adayların eğitim kurumu tercihleri ise 30 Temmuz-5 Ağustos’ta alınacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu sorgulama.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunan milyonlarca adayın gözü kulağı mülakat sonuçlarına çevrilmişken merakla beklenen açıklama MEB'den geldi.  MEB, resmi internet sitesi üzerinden 20 bin öğretmen alımı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını 4 Temmuz tarihinden itibaren erişime açtı.İşte, 20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçlarıyla ilgili detaylar.

12 Haziran 2019 tarihinde başlayan sözleşmeli öğretmenlik mülakatları 30 Haziran'da sona ermişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan 2019 yılı öğretmen atama ve yer değiştirme takvimine göre, sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları bugün erişime açıldı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TERCİH VE ATAMA İŞLEMLERİ

Tercih ve atama işlemine ilişkin takvim”e göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos’ta alınacak. Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos’ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV İÇİN TABAN PUANLARI BELLİ OLDU

Bakanlığın internet sitesinden, farklı branşlarda yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınava çağrılan aday sayıları ve adaylara ait KPSS taban puanları açıklandı. Buna göre, gıda teknolojisi, 92 ile en yüksek taban puanına sahip alan oldu. Daha sonra, 91 taban puanıyla psikoloji, 87 puanla halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanları geldi. Taban puanlarına, MEB Personel Genel Müdürlüğünün "http://personel.meb.gov.tr/" internet adresinden ulaşılabilecek.

ATAMA TAKVİMİ


 

BAKMADAN GEÇME!