Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Gözler MEB'de!

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak Gözler MEBde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 13:12

Sözleşmeli öğretmen atamaları, Türkiye genelinde pek çok kişinin yakından takip ettiği gündem konuları arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan atama takvimini bekleyen öğretmen adayları, başvuruların açılmasıyla birlikte müracaatlarını gerçekleştirecek. Binlerce kişi, MEB tarafından erişime açılacak öğretmen atama takviminin belli olmasını bekliyor. MEB öğretmenlik atama takviminde branş ve kadro dağılımı esas alınacak. İşte, sözleşmeli öğretmenlik başvuru tarihleri ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı sözleşmeli öğretmenlik atama takviminde. Öğretmenlik başvuru tarihini merak eden adaylar, MEB’den (Milli Eğitim Bakanlığı) yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. Yapılacak açıklamayla birlikte branş dağılımı ve atama sayısı netleşmiş olacak. İşte sözleşmeli öğretmenlik atama takviminde son durum…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde 2021 öğretmen atama takviminin kısa sürede netleşeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya dair yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz.” Sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için yeni bir gelişme olması halinde haberimize eklenecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!