‘Sözde demek hakarettir’

Güncelleme Tarihi:

‘Sözde demek hakarettir’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 07:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı’na sözde demek, öz itibarıyla Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir” dedi. Bahçeli HDP için de bir kez daha kapatma çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet tavsamaya havale edilirse, MHP, gereğini zamanı geldiğinde, inanmışlıkla yapacaktır” dedi. MHP Lideri yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

‘GÜLEN NEYSE DEMİRTAŞ O’

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim olaylarının çıkmasında doğrudan payı bulunan 108 kişi hakkında 30 farklı suçtan dava açmıştır. Bunların en azılılarından birisi de CHP’nin ve İYİ Parti’nin destekleyip sempati beslediği terörist Selahattin Demirtaş’tır. Şurası kesindir ki, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur. 6-8 Ekim olaylarıyla 15 Temmuz kalkışması, Gezi Parkı hadiseleriyle hendek terörünün istikameti öz itibarıyla bir ve aynıdır.

Haberin Devamı

‘KAPATILMASI AMİR HÜKÜM’

Anayasa’nın 69’uncu maddesine göre, bölücülüğün ve terörün odağı haline gelmiş partilerin kapatılması inkar edilemez bir amir hükümdür. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet tavsamaya havale edilirse MHP Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır.

SÖZDE DEMEK HAKARETTİR

ABD’nin seçilmiş başkanına ve seçim sonuçlarına saygı duyan, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na sözde diyen CHP Genel Başkanı’nın hukuka ve milli iradeye savaş açması kendisini bekleyen makus sondan da asla kurtaramayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’na sözde demek, öz itibarıyla Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir. Türkiye düşmanlarının yeminli sözcüsü olan Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye, PKK’ya, MLKP’ye, DHKP-C’ye tutunmaktan derhal vazgeçmeli, teröristlerle bağını kesmelidir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!