Söz, müzik öğretmenlerinde

Güncelleme Tarihi:

Söz, müzik öğretmenlerinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 00:00

Müzik dünyası, müzik öğretmenleri sempozyumunda sektörü değerlendirdi. Sempozyumda Attila Özdemiroğlu, Gara Mafyan, Şahin Özer, Emel Müftüoğlu, Oğuz Müftüoğlu gibi isimler de katılırken, yasal düzenlemelerdeki yeni gelişmeler katılımcılara aktarıldı.

Haberin Devamı

Geleneksel hale gelmeye başlayan; İstanbul Müzik Öğretmenleri Sempozyumu’nun 3’cüsü geçen hafta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Alp Özeren ve Tolga Kılık tarafından hazırlanan sempozyuma bilim dünyasından Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanı: Prof.Dr.Melda Cinman, Prof. Dr.Edip Günay, Prof.Fikret Değerli, Yardımçı Doç.Dr.Göktan Ay, Refik Saydam gibi akademisyenler katıldı. Müzik dünyasının ünlü isimleri Attila Özdemiroğlu, Garo Mafyan, Emel Müftüoğlu, Metin Özülkü, Şahin Özer, MSG Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Genel Sekreteri: Barış Şensoy, fikri haklar uzmanı: Av.H.Oğuz Müftüoğlu da sempozyumun katılımcıları arasındaydı.

Söz, müzik öğretmenlerinde

Haberin Devamı

İMZALANAN KÜLTÜREL MİRAS SÖZLEŞMESİ İLE MEDYAYA, FİKRİ HAKLAR EĞİTİMİ İÇİN DEVLETİN BÜTÇE VERMESİ GEREKİYOR

Müzik eğitmenlerine kendi alanları ile ilgili yasal düzenlemeleri anlatan Oğuz Müftüoğlu; bunun geçmişten günüme izlediği gelişimi özetledi. Yeni hükümetin Kültür ve Turizm Bakanlıklarının tekrar ayrılmalarına ilişkin kararının teliflerin toplanması bakımından çok yarar sağlayacağını belirten Müftüoğlu, yeni Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay’ın hukukçu olmasının da son derece sevindirici olduğunu, bu sayede bekleyen yasa ve yönetmeliklerin nihayet çıkarılabileceğini umduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’nin geçen yıl imzaladığı Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi ile; başta dil olmak üzere anonim halk türküleri, halk dansları, halk hikayeleri, destanları gibi geleneksel kültürümüzü oluşturan eserleri korumayı taahhüt ettiğini, bu konuda okullar için eğitici kadro yetiştirmeyi, bunun yanı sıra yazılı ve görüntülü medyaya kaynak sağlayarak yetişkin eğitimini gerçekleştirmeyi üstlendiğini ancak, bunların henüz yerine getirilmediğini belirtti.
Fikri hakların yalnızca korsanla mücadeleden ibaret sanılmasının yanlış olduğunu, haklarını gerçek anlamda bilmeyen sanatçılar başta olmak üzere pek çok aydının konuya eğilmesinin şart olduğunu, ülkemizde fikri haklar yeterince korunmadığı için ihraç ettiği kuru üzüm, incir gibi konu ile ilgisiz mallar için bile Türkiye’ye kota uygulandığının unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!