Soyut resmin öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Soyut resmin öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk resim sanatında soyut akımın gelişimini gözler önüne seren karma sergi 12 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılıyor. Dışbank'ın katkılarıyla düzenlenen sergi, 4 Aralık tarihine kadar sürecek.

Konsepti, Galeri Baraz tarafından oluşturulan Türk Resminde Soyut Eğilimler başlıklı sergi, Türk resim sanatı içinde 1950'li yıllarda yeralmaya başlayan soyut sanatın örneklerini sunmayı amaçlıyor.

Soyut üslubun ustaları ile genç kuşağın yapıtlarını biraraya getiren sergi, resim tarihimiz açısından da bir belgesel niteliğinde.

Sergi, Ankara'da 1953 yılında ilk soyut resim sergisini açan Adnan Çoker ve Lütfü Günay'ın yapıtlarından başlayarak Fahrel Nisa Zeid, Nejad Devrim, Burhan Doğançay, Sabri Berkel, Bedri Baykam, Yusuf Taktak'ın da aralarında bulunduğu 61 sanatçının tablolarını birarada görebilme olanağı sunuyor sanatseverlere.

Türk Resminde Soyut Eğilimler Sergisi'nin organizasyonunu üstlenen Yahşi Baraz serginin özelliklerini ve amacını şöyle açıklıyor: ‘‘Çağdaş sanat müzesi gibi canlı sanat enformasyon merkezinin bulunmadığı ülkemizde bir ekolü yansıtan sanat ürünlerini hiç olmazsa kısa bir süre için sanatseverlerin izlenimine sunmak, soyut resmi koleksiyonlara dahil etmek başlıca hedefimiz.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!