Soyguncu mühendisin sonu

Güncelleme Tarihi:

Soyguncu mühendisin sonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

1978'de maden mühendisi çıkmış, hem de İTÜ'den... İsmi Mehmet Selahattin Balaçlı. Turist rehberliği yapmış yıllarca. Ancak kader, ona azılı bir hırsız maskesi giydirmiş. ‘‘Son işi’’nde de yakayı ele verdi. Nezarethanede kalp krizi geçirip öldüğünde 46 yaşındaydı. İşte, sonu ‘‘mutlu’’ olmayan hazin bir polisiye...

Kayseri'de ve Nevşehir'de 3 banka şubesi ve 1 kuyumcu soyan, soymaya çalıştığı banka şubesinde suçüstü yakalanan 46 yaşındaki Mehmet Selahattin Balaçlı'nın maceralı yaşamı, gözaltında tutulduğu nezarethanede son buldu. Kalp krizi geçirmesi üzerine kaldırıldığı hastanede ölen Balaçlı'nın son sözleri, ‘‘Film bitti’’ oldu.

İTÜ'den 1978 yılında maden mühendisi olarak mezun olan Balaçlı, önce Kütahya'da bir maden fabrikasında çalıştı. Annesi ve babasını yıllar önce kaybeden ve 2 kardeşiyle de 30 yıldır görüşmeyen Balaçlı daha sonra, turizm rehberliğine başladı. Anadili gibi İngilizce bilen Balaçlı, Kapadokya'ya sık sık turist grupları getirmeye başladı. Bu turlardan birinde Finlandiyalı bir kadın turiste aşık oldu.

Rehberlikten kazandığı para yetmeyince, kısa yoldan zengin olup Finlandiya'daki sevgilisinin yanına gitmek için planlar yapmaya başladı. Ve daha önceden turist götürdüğü Nevşehir'in Uçhisar Beldesi'ndeki Özler Kuyumcusu sahibi Osman Özlü ve İlyas Kozan'ın yanına girerek, burada 3 ay çalıştı. 1996'da kuyumcunun 5 kilo 300 gram altınını çaldı. Hırsızlığa soygun süsü verdi. Ancak, çalınan altınları bozduramadı. Yakalandıktan sonra altınlar evinde bulunarak sahiplerine iade edildi. Geçen yıl Kayseri'de İş Bankası Sanayi Şubesi'nden çaldığı 600 milyon lirayla Finlandiya'ya sevgilisinin yanına gitti, parası bitince geri döndü. Sonra da İş Bankası'nın bir şubesi ile Sümerbak'ın bir şubesini ve Beğendik Marketi'ni soydu. Balaçlı, pazar günü saat 06.00'da Kayseri'de Halk Bankası Şubesi'nin duvarını delerek içeri girdiği sırada polislerce suçüstü yakalandı. Samsun'un Çarşamba İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve hiç evlenmediği belirlenen Balaçlı, Hırsızlık Bürosu ekiplerince saat 23.00'te yeniden sorgulanmak üzere Reşatvural Polis Karakolu Nezarethanesi'ne kondu.

Önceki gün saat 05.00'e kadar zaman zaman karakol polisleriyle sohbet eden Balaçlı, ‘‘Benim gibi zeki ve profesyonel birisi için yakalanmak bir hataydı’’ dedi. Balaçlı, önceki gün saat 05.20'de rahatsızlandı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Balaçlı, saat 05.30'da Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Balaçlı, 05.55'te öldüğünde son sözleri, ‘‘Film buraya kadardı. Artık herşey bitti’’ oldu. Otopsi sonunda Balaçlı'nın vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı, kalp krizi sonucu öldüğü belirtilirken; kesin ölüm nedeninin tesbiti için alınan parçaların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini karar verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!