‘Şov’ atışması

Güncelleme Tarihi:

‘Şov’ atışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 20:15

İstanbul Ortaköy’de geçen yılbaşı gecesi eğlence merkezi Reina’da 39 kişiyi öldüren Abdulkadir Masharipov, 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 397 yıla kadar hapisle yargılandığı davada dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. 56 sanıklı dava Silivri’de, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Haberin Devamı

Abdulkadir Masharipov tıraş olmuştu ve saçları kısaydı. Siyah kazak ve kot pantolon giymişti. Duruşmanın başlamasını beklerken başını öne eğdi ya da korkuluklara dayanarak uyukladı. Masharipov’un avukatı Atanur Demir, müvekkiliyle cezaevinde görüşmelerine kısıtlama getirildiğini, kamerayla kayıt altına alındığını ve başlarında bir gardiyan bulundurulduğunu belirtti.

AVUKATTAN 3 TALEP

Avukat, mahkemeden duruşmaların Silivri yerine Çağlayan’da yapılmasını talep ederken duruşma salonunda da müvekkiliyle yan yana oturarak kimse duymayacak şekilde konuşmak istedi. Mahkeme heyeti tüm talepleri reddetti. Savunma için sanık kürsüsüne gelen Masharipov, avukatının taleplerinin reddedildiğini öğrenince Özbekçe, “Türkiye’nin yasalarını bilmediğim için avukatımla görüşene kadar susarım” dedi. Mahkeme Başkanı bunun üzerine, “Burayı sizin için şov yerine çevirtmem. Konuşmayacaksa otursun. Otur yerine. Burası kimsenin şov yeri değil” dedi. Masharipov’un cezaevinden duruşma salonuna bağlanan karısı Zarina Nurullayeva, hiçbir suça karışmadığını öne sürdü. Daha sonra Masharipov’a örgütçe evden alınan 4 yaşındaki oğlu soruldu. Sanık bilmediğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!