Sosyal mesafeli komünist anma

Güncelleme Tarihi:

Sosyal mesafeli komünist anma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2020 07:00

Türkiye Komünist Hareketi üyeleri, 1 Mayıs 1977’de Kazancı Yokuşu’nda ölenler için sosyal mesafe kuralına uyarak anma düzenledi. Polisler de sosyal mesafeye uyup grubu uzaktan izledi.

Haberin Devamı

Türkiye Komünist Hareketi üyesi bir grup dün Kazancı Yokuşu’nda anma düzenledi. Polis gruptakilerin üzerlerini aradıktan sonra Taksim’e aldı. Koronavirüse karşı maske takan grup üyeleri, birbirlerine sosyal mesafe kuralına uygun olarak durdu. Basın açıklaması yapan gruptakiler, karanfillerini de tek tek Kazancı Yokuşu’na bıraktı. Gruptakiler gibi virüsten korunmak için yüzlerini maskeyle kapatan polisler de sosyal mesafe kuralına uyarak birbirlerinden ve gruptan ayrı durdu.

Sosyal mesafeli komünist anma

TAKSİM’DE 1 MAYIS ÖNLEMİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında, resmi tatil olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve hemen akabindeki hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak İstanbul Valiliği’nin kararıyla, olası korsan gösterilerin önlenmesi için Taksim Meydanı ve çevresinde ekstra güvenlik önlemleri alınmasına karar verildi. Tedbirler, sokağa çıkma kısıtlamasının bulunmadığı daha önceki yıllar gibi alınacak. Taksim’e taşınan demir bariyerlerle Taksim Meydanı’nın etrafı çepeçevre kapatılacak. Çok sayıda polis de Taksim’de görev alacak. Sokağa çıkma izni bulunanlar, kimlikleri ve belgeleri tek tek kontrol edildikten sonra, üzerleri de aranarak Taksim’e alınacak.

BAKMADAN GEÇME!