Sosyal medyada terör tepkisi: Lanetliyoruz ama 'alışamayız...'

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada terör tepkisi: Lanetliyoruz ama alışamayız...
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 10:24

Ankara Kızılay'da dün akşam saatlerinde sivilleri hedef alan terör saldırısının ardından sosyal medya kullanıcıları da tek yürek oldu.

Haberin Devamı

Patlamanın ilk dakikalarından itibaren Twitter'da trend listesinin zirvesine yerleşen #Ankara hashtag'i dünya çapında da en çok konuşulan konuların başında yer aldı.

'GÜN NASIL AYDIN OLSUN Kİ...'

Kimi zaman hain saldırıda yakınlarını kaybedenler acılarını paylaştı sosyal medyada, kimi zaman da kelimelere dökmekte zorlandıkları öfkelerini 140 karaktere sığdırmaya çalıştılar... Türkiye bugün yeni bir haftaya uyandı ancak ortak mesaj çok açıktı: Gün nasıl aydın olsun ki... Tüm sosyal medya, dünkü saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş'a ağladı. Ozancan, 10 Ekim'de Ankara Garı önünde yapılan saldırıda arkadaşı Ali Deniz'i kaybetmişti... #MutluOlamıyoruzÇünkü dedi sosyal medya kullanıcıları. Olamıyoruz çünkü, kötülüklerin egemen olduğu bir çağda yaşıyoruz...

Haberin Devamı
İki patlama iki arkadaşı birbirinden ayırdı

Kısa süre içerisinde #Ankara hashtag'iyle 900 bine yakın paylaşım yapıldığı görülürken, #KorkmuyoruzKararlıyız, #BaşımızSağolsun, #ANKARAnlık, #TerörüLanetliyoruz gibi etiketler de trend listesine yükseldi.

Abdülkadir Selvi’ye tepki

Sosyal paylaşım sitesi Facebook ise Ankara'da meydana gelen saldırıdan hemen sonra Ankara'da yaşayan kullanıcıları için Facebook, Safety Check (Güvenlik Durumu Kontrolü) uygulamasını devreye soktu.

Facebook Ankara'daki kullanıcılarına bu mesajı geçti


'ACIYI DUYABİLİRİZ, FAKAT ALIŞAMAYIZ...'

Öte yandan, Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi’nin Ankara saldırılarıyla ilgili yaptığı bir yorumda, “Terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” sözlerine tepki olarak başlatılan "#alışamayız" hashtag'i de trend listesine yükselirken Selvi, Twitter’da sert ifadelerle eleştirildi. Twitter kullanıcıları; "Alışmamalıyız. Her gün gelen 2-3 10 şehide, her gün gelen felaket haberlerine alışmamalıyız." ve "Acı varsa onu duymak başka, acıya yenik düşmek başka. Acıyı duyabiliriz ve fakat #alışamayız; kanıksayamayız." paylaşımlarıyla Selvi'ye tepki gösterdi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları...




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!