Sony Ericsson’un yeni ‘akıllısı’

Güncelleme Tarihi:

Sony Ericsson’un yeni ‘akıllısı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

Sony Ericsson, akıllı telefon M600’ün duyurusunu yaptı. Tam donanımlı e-posta aracı ve cep telefonu olan M600; son derece şık ve ince gövdesinde dokunmatik ekran ve el yazısı tanıma özelliklerini de barındırıyor. M600; push e-posta uygulamaları, uzaktan senkronizasyon olanağı ve genişletilebilir belleğinin yanı sıra sadece 15mm kalınlığında bir 3. nesil cep telefonu.

Haberin Devamı

Sony Ericsson ürün portföyündeki ikinci Symbian OS 9.1 ve UIQ 3.0 uyumlu cep telefonu olan M600, geniş kişiselleştirme özelliklerine ek olarak Sony Ericsson Uygulama Mağazası’ndan arzu edilen uygulamalarını satın alabilme olanağını da sunuyor.

 

Sony Ericsson Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Jan Wäreby: “Şu anda yaklaşık 650 milyon e-posta kullanıcısı* bulunuyor ve buna bağlı mobil e-posta talebi de hızla artıyor.” açıklamasını yapıyor ve ekliyor: “Pek çok kişi hali hazırda e-posta göndermeye özel araçları kullanıyor. Ancak çok fazla sayıdaki kişi de cep telefonlarına entegre edilmiş kolay mesajlaşma araçlarını memnuniyetle karşılayacak.” diyor.

 

Haberin Devamı

M600’le İnternet’te gezerken, aynı anda telefon görüşmesi yapabilmek gibi çoklu işlemler, kullandığı yazılım platformu ve kullanıcı ara yüzü sayesinde gerçeğe dönüşüyor. M600 ayrıca, UMTS sayesinde büyük dosya eki bulunan e-postaları hızlı şekilde görüntülüyor. M600’de ayrıca PowerPoint, Word, Excel editörler ve Adobe PDF viewer yer alıyor.

 

M600’ün 262 bin renkli 2.6” QVGA ekranında e-postaları okumak ya da yüksek kaliteli video görüntüleri izlemek keyfe dönüşüyor. Ergonomik tasarımı sayesinde M600 tek ya da çift elle rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Çift fonksiyonlu tuş takımı bir yandan kolay mesaj girişleri sağlarken, numara girişleri için bir anda geniş bir tuş takımına dönüşüyor.

 

Operatör özelleştirmesi için gereken push e-mail uygulamaları aşağıdaki kuruluşlarla sağlanıyor:

 

AlteXia

Ericsson Mobile Office (EMO) (Dene ve Al)

iAnywhere OneBridge

Intellisync

Microsoft Exchange ActiveSync

RIM - BlackBerry Connect

Seven

Visto

Standard Email - IMAP IDLE

 

Bu şirketler kullanıcının, nerede olursa olsun şirket ya da özel e-posta hasabına istediği anda bağlantı sağlayabilmesi için gerekli e-posta çözümlerini geliştiriyor.

 

Haberin Devamı

Bağlantı açısından geniş bir çözüm yelpazesi sunan Sony Ericsson, buna paralel olarak mobil güvenlik için de gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor. Cep telefonu anti-virus ve firewall yazılımı McAfee ve Pointsec programlarını; dene ve al paketleri olarak telefonla birlikte geliyor. Ayrıca şirket ağlarına güvenli bağlantı için Certicom VPN istemcileri telefonda ücretsiz yer alıyor.

 

Şaşırtıcı şekilde ince bir cep telefonu olan M600’de; 80MB dahili bellek ve en kompakt cep telefonları için yaratılan 64MB Memory Stick Micro (M2) ultra-küçük harici belleği bulunuyor. M600, Sony Ericsson’un bu tip bellek kartı kullanan ilk telefonu olarak göze çarpıyor.

 

Haberin Devamı

M600, granit siyah ve kristal beyaz renklerde 2006’nın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. M600’ün bölgesel versiyonları ise şöyle olacak:

 

M600i

Çift Mod UMTS 2100 MHz, GPRS 900/1800/1900MHz Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik ve Amerika için

 

M600c

Çift Mod UMTS 2100 MHz, GPRS 900/1800/1900MHz Çin için (Çin’deki satış 3N servislerine bağlıdır.)

 

M600 4 tuş takımı çeşidiyle satışa sunulacak: QWERTY, QWERTZ, AZERTY ve Rusça

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!