Sonradan görme soylular

Güncelleme Tarihi:

Sonradan görme soylular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiliz basını Prens Charles'ın Ege tatilini yerden yere vuruyor

Bir yanda Ege'nin mavi sularında, dev bir yat içinde 33 soylu yolcusuyla tatil yapan İngiliz Kraliyeti'nin ünlü ismi Prens Charles ve uzatmalı sevgilisi Camilla Parker, diğer yanda ise iki çocuğu ve eşiyle İtalya'da mütevazı bir tatil yapan İngiltere Başbakanı Tony Blair... İngiliz medyası, Kraliyet ailesinin ise ‘‘sonradan görme zenginler gibi’’ davrandığını yazıyor.

İngiliz basını, Prens Charles'ın sevgilisi Camilla Parker ve çocuklarını da alarak Ege'de tatil yapmasını kıyasıya eleştiriyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent on Sunday, önceki günkü sayısında ‘‘Cennetlik ve cehennemlik tatil’’ başlığı altında Prens Charles'ın Ege tatilini yerden yere vurdu. Gazete Başbakan Blair ailesinin ‘‘örnek’’ gösterdiği İtalya gezisiyle Charles'ın ‘‘şatafatlı’’ Ege tatillerine geniş yer ayırdı. Gazete, şunları yazdı:

SANKİ AŞK GEMİSİ

‘‘Kraliyet ailesinin içinde bulunduğu Yunanlı armatör Latsis'e ait Aleksander isimli yat, ilginç isimlere evsahipliği yapıyor ve İngilizlerin ahlak değerlerini zorluyor. Tekne tam bir aşk gemisi. Prens Charles ve iki oğlunun yanında Prens'in uzatmalı sevgilisi Camilla ve iki çocuğu. Camilla'nın kokain tedavisi gören oğlu Tom, Prens William'ın en iyi arkadaşı. 17 yaşındaki prensin yeni tanıştığı kız arkadaşı da aynı geminin içinde. Davetliler arasında, Internette soyunarak adını ‘Web güzeli'ne çıkartan Davina Duckworth-Chad adlı 21 yaşındaki güzel sanatlar öğrencisi de var. Paparazziler, yatın içinde olup bitenleri görüntülemek için her yolu deniyorlar. Kraliyet ailesinin yasak aşkları, skandalları ve geçmişteki benzer yat gezileri de meşhur...’’

BLAİR'E ÖVGÜ

İngiltere’nin gözler önündeki iki ailesinin bir diğeri ise Başbakan Tony Blair. The Independet on Sunday, iki ailenin de eşzamanlı tatil yaptığını ve Blair ailesinin parmakla gösterilecek örnek davranışlar sergilediğini belirtiyor. Gazete, soylu ve sonradan görme davranış olarak ayırdığı iki aileyi şöyle karşılaştırıyor:

Tony Blair, eşi Cherie ve iki oğlu Euan ile Nicky, İtalya'da sade bir villada tatil yapıyor. Prens Charles, sevgilisi ve refakatindekiler şatafatlı bir şekilde Ege'de kameralar, objektifler önünde.

Blair ailesi, İtalya'nın Toskana Bölge Valisi Vannino Chiti'nin villasında misafir kalıyor. Bu villa kamu binası. Bina girişinde normal güvenlik önlemi var. Ancak Blair güvenlik gerekçesiyle 5 kilometrelik sahili kapattırmadı. Çünkü, bu plaj sıradan İtalyanların geldikleri bir yer. Kraliyet ailesi ise büyük bir koruma grubuyla dolaşıyor. Gittikleri her yer halka kapatılıyor.

İtalyan hükümeti, Blair'ın masrafları kendisinin karşılaması teklifini ‘‘misafiri’’ olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Tony Blair, bunun üzerine bir İtalyan yardım kuruluşuna hatırı sayılır bir yardım yaptı. Kraliyet ailesi ise, zengin armatörlerin yatlarında dolaşıyor.

Charles ile Camilla'nın

1 fotoğrafı 35 milyar

GALLER Prensi Charles, Datça'ya gelmeden önce uğradığı Yunan adalarında, sevgilisi Camilla Parker-Bowles ile birlikte fotoğrafını çekmek isteyen paparazzilerin hücumuna uğradı. Ege tatilini Yunanlı milyarder armatör John Latsis'in 120 metre boyundaki ‘‘Alexander’’ adlı lüks yatında geçiren Prens Charles'ın, sevgilisi Camilla'nın ve iki oğlu Prens William ile Prens Harry'nin 1 kare fotoğrafını çekebilmek için, paparazziler büyük bir ‘‘harekát’’a giriştiler. İngiliz, Fransız, Yunan ve İtalyan paparazziler, binlerce dolar harcayarak 1 kare fotoğraf için akla ve hayale gelebilecek her türlü yola başvurdular; büyüğünden küçüğüne, en hızlısından en kamufle olmuşuna, helikopter ve tekne tuttular. Gece gündüz Charles'ın yatını takip ettiler, ancak bir türlü iki sevgiliyi birlikte görüntüleyemediler.

En az 6 helikopter, çifti adım adım takip ediyor. Yunan şirketleri, helikopterin beş saatini 5 bin dolar (2.1 milyar lira), bir sürat teknesini ise günlük 1500 dolardan (646 milyon lira) kiralıyorlar. İki sevgiliyi birlikte gösteren bir fotoğrafın değerinin 80 bin dolara (35 milyar lira) kadar çıkabileceği belirtiliyor. Çiftin yerini gazete veya ajanslara ihbar edecek kişiye de çok cazip ödüller verileceği gazetelerde yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!