Son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 16:21

Bir süredir tedavi gördüğü kansere yenik düşen gazeteci Yalçın Çınar, çok sayıda meslektaşı ve yakınının katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Balotaj Kurulu üyesi. Milliyet Gazetesi’nin simge isimlerinden Yalçın Çınar’ın cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

33 yıldır Milliyet Gazetesi’nde çalışan, Fotoğraf Editörü ve Fotoğraf Arşiv Müdürlüğü yapan Yalçın Çınar’ın cenazesine eşi Nazlı Çınar, oğlu Emre ve kızı Hande’nin yanı sıra Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Milliyet Gazetesi yazarları Nail Güreli, Umur Talu, Derya Sazak, Melih Aşık, Hürriyet Gazetesi Yazarları Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Vahap Munyar, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Gazeteci Tufan Türenç ile gazeteci dostları ve yakınları katıldı. Ergenekon soruşturmasından tutuklu gazeteci Nedim Şener de çelenk gönderdi.

Koyu Beşiktaşlı olan Çınar’ın tabutunda Beşiktaş bayrağının konulması dikkat çekti. Cenaze törenine katılan mesai arkadaşlarından Garbis Özatay, " 1975 yılından beri arkadaşız, 1977’den beri de milliyette beraber çalışıyoruz. Son derece samimi, cana yakın bir arkadaşımdı. Birlikte çok işlere gittik. İki ateş arasında kaldık. Taşlar başımıza yağdı. Ama hastalık bu hale getirdi" diye konuştu. Mesai arkadaşı Erkan Yiğit de "Çok dürüst, işini seven biriydi" dedi. Yalçın Çınar’ın cenaze namazından sonra omuzlarda taşınan naaşı cenaze arabasına konularak, defnedilmek üzere Ulus Mezarlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Son yolculuğuna uğurlandı

Yalçın Çınar Kimdir?

Yalçın Çınar 1946 yılında Elazığ da doğdu. Mesleğe 1973 yılında Hayat ve Hayat Spor Dergilerinde Foto Muhabiri olarak başladı. Milliyet Gazetesinde Fotoğraf Editörü ve Fotoğraf Arşiv Müdürü olarak çalıştı. "Anarşi Raporu" ve "Uçağa Bomba" yapıtları adlı ödülleri aldı. Yalçın Çınar sürekli basın kartı sahibiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!